Ισοβίτες ξεκινούν εκστρατεία για την αποφυλάκισή τους

Τρεις ισοβίτες στη Μ. Βρετανία, που αναμενόταν ότι θα πεθάνουν στη φυλακή, έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για την αποφυλάκισή τους με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα, και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει συμφωνήσει με την εκδίκαση των υποθέσεων. Οι Jeremy Bamber, Peter Moore και Douglas Vinter – που συνολικά σκότωσαν 11 ανθρώπους, και στον καθένα τους είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας… κάθειρξης – ισχυρίζονται ότι αυτή τους η ποινή ισοδυναμεί με “απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση»  και απαιτούν μια δίκαιη δίκη.

Η απόφαση του δικαστηρίου να ακούσει τις απόψεις τους είναι πιθανό να οργίσει το Κοινοβούλιο, αλλά και τις οικογένειες των θυμάτων. Η Βουλή των Κοινοτήτων βρίσκεται ήδη σε διαμάχη με την Ευρώπη για τα δικαιώματα των κρατουμένων, αφού ψήφισε ενάντια στις εντολές των Βρυξελλών.

Αν το δικαστήριο, το οποίο βρίσκεται στο Στρασβούργο, αποφασίσει υπέρ των φυλακισμένων, τότε και οι 41 κρατούμενοι που εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης (θα μείνουν -δηλαδή- στη φυλακή ώσπου να πεθάνουν) θα διεκδικήσουν την απελευθέρωσή τους.

Ο Kenneth Clarke, ο υπουργός Δικαιοσύνης, είπε στην Daily Mail: “Δεν χρειάζεται να σας πω ότι η κυβέρνηση θα παλέψει σθεναρά και θα υπερασπιστεί την αρχή της ποινής της ισόβιας κάθειρξης. Κάποια εγκλήματα είναι τόσο αποκρουστικά που ανάγκασαν τους δικαστές να αποφασίσουν ότι οι άνθρωποι που τα διέπραξαν δεν θα έπρεπε ποτέ να αποφυλακιστούν υπό όρους».

Πηγή: telegraph.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ