Γιατί;

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ   ΜΠΕΤΣΙΟΣ Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

Oι απλοί Έλληνες πολίτες συγκλονίστηκαν από την δολοφονική αποτρόπαια εκτέλεση με όπλα, δύο νέων παιδιών αστυνομικών, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από στυγνούς κακοποιούς, στην προσπάθειά τους  για την  προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη από το έγκλημα στην πολύπαθη Αθήνα…

Η εγκληματική αυτή πράξη έρχεται να προστεθεί σαν συνέχεια άλλων προηγούμενων κατά καιρούς βιαιοτήτων και δολοφονιών κατά αστυνομικών και εκδηλώνεται σαν «χρονικό προαναγγελθέντων θανάτων».

Αυτή την στιγμή , δεν είναι ώρα για άλλα ευχολόγια από κάθε αρμόδιο Πολιτειακό παράγοντα. Καλά θα κάνουν να αποφύγουν ευχολόγια και υποσχέσεις του τύπου …… «ότι οι υπεύθυνοι θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά» και άλλες τέτοιες ανοησίες, τις οποίες πραγματικά έχουμε «σιχαθεί».

Είναι ώρα για περίσκεψη και περισυλλογή . Είναι ώρα προβληματισμού και σκέψης. Είναι ώρα αντίδρασης στην αποχαύνωση , ευνουχισμό και εξευτελισμό του Ελληνικού Κράτους από τις κάθε λογής ομάδες ημεδαπών και αλλοδαπών εγκληματικών στοιχείων , που δρουν σε μία χώρα που έχει χάσει «τον μπούσουλα».

Είναι ώρα για υγιή κοινωνική αντίδραση, απέναντι στην απάθεια και αδιαφορία, αντίδραση στο «χάιδεμα των ποινών» , με τροποποίηση της ισχύουσας ποινικής νομοθεσίας , σε τέτοιου είδους ειδεχθείς περιπτώσεις, αντίδραση της συντεταγμένης Πολιτείας και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, στην διακυβέρνησή του από τις ελάχιστες εκβιαστικές μειοψηφίες .

Τι να προσθέσω…..Να προσθέσω ότι η Αστυνομία πρέπει να ενισχυθεί ηθικά, ψυχολογικά και υλικά ; Να προσθέσω ότι ο αστυνομικός πρέπει να σταματήσει να κάνει την «υπηρέτρια» σε μη αστυνομικά καθήκοντα ;  Να προσθέσω ότι τα παιδιά αυτά που εκπέμπουν «υγεία και καθαρότητα» -στη συντριπτική τους πλειοψηφία,- δέχονται καθημερινά απειλές και επιθέσεις ; Να προσθέσω για τις πενιχρές τους αποδοχές , ως εργαζόμενους μέσα σε «εχθρικό» περιβάλλον και «εχθρική» χώρα , με τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει ;

Δεν είναι ώρα για πολλές κουβέντες στα τηλεοπτικά τραπέζια….Είναι ώρα η Πολιτεία, η Δικαιοσύνη, τα Μ.Μ.Ε. και η κοινωνία να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Σε διαφορετική περίπτωση έχω την αίσθηση ότι δυστυχώς «θα γίνουμε ξανά θεατές στο ίδιο έργο» πράγμα το οποίο θα αποβαίνει σε βάρος του απλού δοκιμαζόμενου Έλληνα πολίτη και εργαζόμενου.

ΥΣ.   – Τα γραφόμενά μου δεν σχετίζονται με την ιδιότητα μου ως πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. , αλλά ως πολίτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ