Στη Βουλή οι απολύσεις συμβασιούχων στο Δήμο Τυρνάβου

Στη Βουλή φέρνουν με ερώτησή τους το θέμα της απόλυσης συμβασιούχων του δήμου Τυρνάβου οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Αντ. Σκυλλάκος και Απ. Νάνος, ζητώντας από τον υπουργό Εργασίας να εξασφαλιστεί η συνέχιση της εργασίας τους. Στην ερώτησή τους αναφέρουν τα εξής:…

«Στον αέρα βρίσκονται 22 συμβασιούχοι στο Δήμο Τυρνάβου, που εργάζονται επί σειρά ετών (από 7 έως 12 χρόνια) καλύπτοντας βασικές κοινωνικές ανάγκες στην καθαριότητα, στους παιδικούς σταθμούς και αλλού. Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου έχει αποφασίσει να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος μετά τη λήξη της σύμβασής τους.

Όμως σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, η προοπτική συνέχισης της εργασίας τους υπονομεύεται από την τακτική του Δημάρχου, που επικαλείται λόγους νομιμότητας.

Η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων έχει προκαλέσει τέτοια προβλήματα σε βάρος χιλιάδων συμβασιούχων, που τους κρατούσαν επί χρόνια «ομήρους» και σήμερα τους «πετούν στο δρόμο», αντί να τους εξασφαλίσουν μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς προϋποθέσεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Τι θα πράξει για να εξασφαλιστεί η εργασία των συμβασιούχων στο Δήμο Τυρνάβου;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ