UFO Εκθέσεις: Υπάρχει καμιά αλήθεια στους πραγματικούς X-Files της Βρετανίας;

Απαγωγές από εξωγήινους, ιπτάμενοι δίσκοι, μυστηριώδη φώτα, ακόμα και εξωγήινες αυτοψίες βρίσκονται στους πραγματικούς X-Files που δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα από την βρετανική κυβέρνηση. Ως μέρος μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας να αποχαρακτηρίσει τις κυβερνητικές εκθέσεις που σχετίζονται με αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου… και το Εθνικό Αρχείο έδωσαν αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα περίπου 8.500 σελίδες εγγράφων, εικόνες, επιστολές και κοινοβουλευτικές συζητήσεις, που σχετίζονται με UFO.

Μερικά από τα αρχεία περιγράφουν εκθέσεις για παραφυσικά φαινόμενα που αποδείχτηκαν φάρσες. Άλλες ιστορίες με διαγαλαξιακές αναλογίες βρέθηκαν τελικά να έχουν επίγειες εξηγήσεις. Αλλά η βρετανική κυβέρνηση είπε ότι 5 τοις εκατό των περιπτώσεων παραμένουν άλυτες.

«Και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, η σταδιακή αποκάλυψη τέτοιων συμβάντων έχει ξεκινήσει” είπε στο ABC News ο Timothy Good, ειδικός σε θέματα UFO.

Σε μια περίπτωση, ένας βρετανός πίστευε ότι μπορεί να έχει απαχθεί από εξωγήινους από το σπίτι του στο Λονδίνο το 1999. Είπε ότι είδε ένα αεροσκάφος να πετά πάνω από το σπίτι του και στη συνέχεια ξύπνησε το επόμενο πρωί για να βρει οτι είχε χάσει κάποιο χρονικό διάστημα.

Το Υπουργείο Άμυνας ανταποκρίθηκε στην αναφορά του, λέγοντας ότι το αεροσκάφος ήταν πιθανώς ένα «σκάφος» και ότι το χρονικό διάστημα που υποστηρίζει ότι έλειπε, οφειλόταν πιθανώς στην αλλαγή της ώρας (πήγαν τα ρολόγια πίσω για τη θερινή ώρα).

Σε άλλη έκθεση, ένας συνταξιούχος αξιωματικός της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), περιέγραψε ένα “ασυνήθιστο ατμοσφαιρικό περιστατικό” στη Σρι Λάνκα το Μάρτιο του 2004. Είπε ότι άκουσε μια βροντή και μετά είδε ένα σύννεφο στον ουρανό, σχήματος ντόνατ, που “κατευθυνόταν από την υψηλή ατμόσφαιρα προς τη γη.”

Άλλα αρχεία περιλαμβάνουν πολιτικές και στρατιωτικές εκθέσεις για “κωνικά” αντικείμενα και ασυνήθιστα φώτα που αναβοσβήνουν στον ουρανό.

Από την πρόσφατη δημοσίευση των εγγράφων φαίνεται επίσης ότι, στη δεκαετία του 1960 και του ’70, η βρετανική κυβέρνηση εξέταζε σοβαρά την πιθανότητα εξωγήινης απειλής. Ακόμη και η Βουλή των Λόρδων συζητούσε για τα UFO τον Ιανουάριο του 1979.

Όταν έξι “ιπτάμενοι δίσκοι” ανακαλύφθηκαν στη νότια Αγγλία το 1967, η κινητοποιήθηκε η στρατιωτική αντικατασκοπία για να ερευνήσει το θέμα. Η αστυνομία και η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία πλημμύρισαν με κλήσεις, όταν οι άνθρωποι εντόπισαν έξι μικρά μεταλλικά αντικείμενα. «Αυτό το γεγονός το έλαβαν σοβαρά υπόψη», δήλωσε ο Nick Pope, πρώην ερευνητής της βρετανικής κυβέρνησης για τα UFO. “Ένα από αυτά είχε αφαιρεθεί για ανάλυση, ένα άλλο ανατινάχθηκε σε μια ελεγχόμενη έκρηξη.”

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι οι «ιπτάμενοι δίσκοι» δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τη μια φάρσα που δημιουργήθηκε από σπουδαστές εφαρμοσμένης μηχανικής.

Αλλά για τους πιστούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο, τα έγγραφα αυτά είναι μόνο η αρχή.

“Δεν νομίζω ότι το υπουργείο έχει αποκαλύψει τα πάντα”, δήλωσε ο Good. «Τα γεγονότα είναι πολύ ανησυχητικά για την πλειοψηφία του πληθυσμού. Μερικοί από αυτούς έχουν και είχαν βάσεις στον πλανήτη Γη εδώ και –ίσως- χιλιάδες χρόνια.”

Ο Michael Luckman, υποστηρικτής των UFO και διευθυντής του Κέντρου Εξωγήινης Έρευνας της Νέας Υόρκης, είπε ότι είναι καιρός η κυβέρνηση των ΗΠΑ να ακολουθήσει τα βήματα των φίλων της, πέρα από τη λίμνη.

“Είμαστε κοντά στην πλήρη αποκάλυψη», είπε. «Οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναλάβουν ηγετικό ρόλο. Δυστυχώς, έχουμε μείνει πίσω. … Αυτή η προσπάθεια συγκάλυψης έχει συνεχιστεί για περισσότερο από 60 χρόνια.”

Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, είπε, όχι μόνο ιδρύματα και χώρες από όλο τον κόσμο έχουν ασκήσει πίεση για δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικών με τα UFO, αλλά και στρατιωτικοί αξιωματούχοι εδώ στις ΗΠΑ έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να πουν την αλήθεια.

Πηγή: abcnews.go.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ