Ελ. Βόζεμπεργκ: Οι κυβερνητικές επιλογές βλάπτουν τη γυναίκα

Τις επιπτώσεις που έχουν κυρίως στον γυναικείο πληθυσμό αλλά και στους νέους οι κυβερνητικές επιλογές, τόνισε από τη Λάρισα η αναπληρώτρια γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. αρμόδια για θέματα Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Ελ. Βόζεμπεργκ, μιλώντας σε γυναίκες της ΝΔ αλλά και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης…Η κ. Βόζεμπεργκ ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ προτείνει μια άλλη πολιτική για την ανάπτυξη της χώρας, ζητώντας αλλαγή στους όρους του μνημονίου, ενώ αναφερόμενη στην πρόσφατη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε έκανε λόγο για στήριξη της πολιτικής του μνημονίου αλλά μιλούσε για πολιτικές που θα στηρίζονταν στις προτάσεις που κάνει και η ΝΔ υπέρ του ευρωομόλογου και της αυτονόητης επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους. «Εμείς επιμένουμε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει έξοδος από την κρίση χωρίς ανάπτυξη» ξεκαθάρισε η κ. Βόζεμπεργκ.

Λίγο νωρίτερα αναφερόμενη στις εξελίξεις στο θέμα των μεταναστών απεργών πείνας της Υπατείας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη συνολική της στάση στο πρόβλημα λέγοντας ότι δεν προέβλεψε τις κινήσεις που έγιναν τόσο κατά τη μεταφορά των μεταναστών από την Κρήτη στην Αθήνα όσο και κατά την κατάληψη της νομικής και χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την κυβερνητική υποχώρηση στο όλο θέμα. Πάντως σχολιάζοντας ανάλογη κίνηση του υπουργού Εσωτερικών της ΝΔ κ. Π. Παυλόπουλου να νομιμοποιήσει μετανάστες απεργούς πείνας, υποστήριξε ότι ήταν διαφορετικά τόσο τα δεδομένα όσο και οι κίνδυνοι της ενέργειάς του.

Η κ. Βόζεμπεργκ στάθηκε ιδιαίτερα και στο θέμα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολείων επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύει η ποιότητα της παρεχόμενης δημόσιας παιδείας εξαιτίας των επιλογών του μνημονίου, ενώ επεσήμανε ότι άλλο είναι να μιλάμε για καταργήσεις μονοθέσιων σχολείων και άλλο να κάνουμε άκριτα συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, λόγω μνημονίου,

«Πρέπει να κάνουμε σε όλους σαφές ότι δαπάνες για την παιδεία δεν περικόπτονται», ξεκαθάρισε η κ. Βόζεμπεργκ, η οποία απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, αφού ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν ζητά εκλογές, υποστήριξε ότι το κόμμα της είναι έτοιμο να κυβερνήσει με νέα πρόσωπα και νέες ιδέες που καθημερινά βρίσκουν απήχηση στην ελληνική κοινωνία. Μάλιστα απαντώντας σε σχετικό σχόλιο του «Η.Κ.» υπογράμμισε ότι τα στελέχη της ΝΔ σήμερα διαφέρουν σε σχέση με όσους κυβέρνησαν την πενταετία Καραμανλή στο γεγονός ότι σήμερα όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή έχουν ένσημα.

ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η κ. Βόζεμπεργκ αφού ολοκλήρωσε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με τα στελέχη της ΔΑΚΕ, μίλησε σε συγκέντρωση γυναικών που πραγματοποιήθηκε στο «Φρούριο».

Την κ. Βόζεμπεργκ προλόγισε η υπεύθυνη γυναικών της ΝΟΔΕ κ. Β. Λάππα, ενώ η βουλευτής Αθήνας στην ομιλία της αφού επανέλαβε ότι οι γυναίκες είναι τα θύματα της κρίσης, ξεκαθάρισε ότι η ισότητα πρέπει να κερδηθεί στην πράξη μέσα από πολιτικές και δράσεις.

Παράλληλα υπεραμύνθηκε των πολιτικών που εφάρμοσε η ΝΔ την πενταετία διακυβέρνησης της χώρας, επισημαίνοντας ότι όλες οι κατακτήσεις εκείνης της περιόδου έχουν κατεδαφιστεί από τη σημερινή κυβέρνηση με πρόσχημα τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών και των διαφόρων προγραμμάτων που οδηγούσαν σε πραγματική ισότητα των δύο φύλων.

Πηγή: Ημερήσιος Κήρυκας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ