Οι υποψήφιοι της ΠΑΣΚ στις εκλογές στην ΕΛΜΕ Λάρισας

Τις θέσεις της και τους υποψηφίους για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Λάρισας στις 16 Μαρτίου, έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΠΑΣΚ καθηγητών του νομού επισημαίνοντας ότι στις 15 Μαρτίου 2011, συμμετέχουμε  στη Γ. Σ. και στις 16 Μαρτίου  2011 στις εκλογές  για την  ανάδειξη  του  νέου Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Λάρισας. Στην ανακοίνωση επισημαίνονται ακόμη τα εξής:

“Η διεθνής οικονομική κρίση και τα σκληρά και άδικα μέτρα της κυβέρνησης επιβάλλουν να   συνεχίσουμε τον αγώνα! Απαιτούνται, τώρα, πολιτικές για τη δίκαιη αναδιανομή πλούτου και  αναπτυξιακά μέτρα. Απαιτούνται πολιτικές με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης για   όλους τους  εργαζόμενους.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους  Συναδέλφους, τα προβλήματα  είναι  κοινά και μας ενώνουν.  Σε μια εποχή που η συλλογική δράση αντιμετωπίζει κρίση  η συσπείρωση γύρω από το συνδικάτο, για αντίσταση και       διεκδίκηση με προοπτική επίλυσης των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών είναι δύσκολη δουλειά.  Οι διαφωνίες πολλές και οι ισορροπίες λεπτές. Η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας έχει τις δυνατότητες να πετύχει. Στόχος μας, κινηματικά,  η στήριξη των αποφάσεων του κλάδου. Η ΔΑΚΕ πιστή στον κομματικό συνδικαλιστικό της αγώνα εξανίσταται για τα πάντα και σπεύδει με περισσή προθυμία σε καταγγελίες πέρα και έξω από οποιοδήποτε ιδεολογικό περιεχόμενο (Αλήθεια έχει πολιτική ταυτότητα ; ! ). Δε ξεχνάμε φυσικά ότι μέχρι΄΄χθες΄΄αποχωρούσε και έδινε το παρών στη Διοίκηση παίζοντας το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου. Η ΔΕΕ και το ΠΑΜΕ με τα ενδοπαραταξιακά τους προβλήματα, και η πορεία τους που άλλοτε είναι μοναχική και άλλοτε δημιουργεί ανερμάτιστες πλειοψηφίες, διχάζει τον κλάδο σε μια εποχή που η ανάγκη για ενότητα και κοινή δράση είναι πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά.

Η ΠΑΣΚ στον  αγώνα  για  τη  Δημόσια  και Δωρεάν Παιδεία  χωρίς φραγμούς και διακρίσεις, με αρχές και αξίες κάνει αγώνα ενότητας και αλληλεγγύης, καταγγέλλει αυθαιρεσίες και παραλείψεις, και καταθέτει τις προτάσεις της:

■ Συνολική ποιοτική αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας ■ Αναβάθμιση της εκπαίδευσης των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες■. Επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση του καθηγητή■ Νέο δίκαιο Μισθολόγιο  και αποκατάσταση των εισοδηματικών μας  απωλειών■ Δίκαιη φορολογική πολιτική■ Πλήρη σύνταξη  30/30 χωρίς όριο ηλικίας■ Αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας με την κατάργηση της εξαγοράς ■Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (οδοντιατρική, οπτικά κ.ά.)■ Αναβάθμιση της  Τ.Ε.Ε. ■ Αξιοκρατικές επιλογές των Στελεχών της Εκπαίδευσης- Βελτιωτικές τροποποιήσεις στο Ν. 3848/2010.

■Ουσιαστική Επιμόρφωση ■Καταργήσεις-Συγχωνεύσεις-Ιδρύσεις Σχολείων με βάση παιδαγωγικά κριτήρια και κοινωνικές ιδιαιτερότητες, στο πνεύμα του Ν.1566/85 μετά από εξαντλητικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες. ■Εξορθολογισμός του νομοθετικού πλαισίου για τις Υπηρεσιακές Μεταβολές των εκπ/κών (μοριοδότηση αποσπάσεων, ΙΔΑΧ κ.ά.) ■ Μονιμοποίηση των αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία. Όχι στην “ωρομισθοποίησ” του θεσμού”.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ:

Αθανασιάδου   Δέσποινα

Αναγνώστου    Σταμάτης

Γάλλου Ευδοξία

Γιουρούκης      Αργύρης

Γκουνέλας        Χρήστος

Δελλής Τριαντάφυλλος

Ζέρβας Κωνσταντίνος

Ιωαννίδης         Δημήτριος

Καλτάσης         Δημήτριος

Καραβέντζας    Νικόλαος

Κουλιόπουλος  Φάνης

Κουμπάρος      Απόστολος

Κουτές Κώστας

Κριαράς           Βασίλειος

Κωνσταντίνου  Γιάννα

Λίταινα            Μίνα

Λυπημένου       Ελένη

Μαυρογιώργος Χρήστος

Μιτελούδης      Γιώργος

Μπαλντούνης   Ευάγγελος

Μπουρουτζήκας           Γιάννης

Ντελής Χρήστος

Παλαιομίχα      Ρούλα

Παλάτος           Χρήστος

Παπαγιάννης    Βάιος

Παπαγιάννης    Ευθύμιος

Παύλου            Νικόλαος

Πετσέτας          Γεώργιος

Πολυμέρου       Αχιλλέας

Ράγιας  Ευθύμιος

Ρήγας   Βασίλειος

Τζημαγιώργης  Γεώργιος

Ψιλόπουλος      Κωνσταντίνος

Ψωμιάδης         Στάθης

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ:

Αντωνόπουλος Γεώργιος

Γιαννόπουλος  Βασίλειος

Κωνσταντέλλος            Κωνσταντίνος

Μπάρδας          Αθανάσιος

Νταφούλης       Θεόδωρος

Πανάγος          Μιχάλης

Σαμαρίνας        Αθανάσιος

Σχίζας  Χρήστος

Τασιοπούλου    Βίκυ

Τσιόπας           Αναστάσιος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ