Αμερικανική οργή για την υποτονική αντίδραση των «αλαζόνων Ευρωπαίων» για τον θάνατο του Μπιν Λάντεν

Ενώ χιλιάδες Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν τη δολοφονία, η αντίδραση στην Ευρώπη ήταν πολύ πιο συγκρατημένη. Πολλοί αμφισβήτησαν όχι μόνο τον τρόπο δολοφονίας ενός άοπλου ανθρώπου, αλλά και την αξιοπρέπεια των αμερικανών που γιόρτασαν την πράξη αυτή φωνάζοντας «ΗΠΑ» στους δρόμους, χλευάζοντας μέχρι και με T-shirts, και γενικά διασκεδάζοντας…

Ένας από αυτούς που εξέφρασαν αυτά τα συναισθήματα είναι ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, δρ Ρόουαν Ουίλιαμς, ο οποίος είπε: «Νομίζω ότι η δολοφονία ενός άοπλου ανθρώπου πάντα αφήνει μια πολύ δυσάρεστη αίσθηση, επειδή δεν μοιάζει να αποδίδεται δικαιοσύνη.

«Υπό τις συνθήκες αυτές, νομίζω επίσης ότι οι διάφορες εκδοχές των γεγονότων που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες δεν έχουν βοηθήσει πολύ.

«Αλλά πιστεύω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν ερχόμαστε, δηλαδή,  αντιμέτωποι με κάποιον ο οποίος ήταν προφανώς ένας εγκληματίας πολέμου εξαιτίας των αγριοτήτων που προκάλεσε είναι σημαντικό να αποδίδεται δικαιοσύνη».

Και ο Tony Metcalfe, ο βρετανός αρχισυντάκτης των εφημερίδων Metro στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε τα εξής: : «Οι αντιρρήσεις από τη μεριά της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και τμήματος του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πανηγυρισμούς στις ΗΠΑ το βράδυ της Κυριακής, δεν αποτέλεσε έκπληξη, και ταιριάζει με την άποψη πολλών Αμερικανών, που θεωρούν τους Ευρωπαίους σαν ένα μάτσο από παραδομένους πιθήκους.

Απτόητος, ο Metcalfe σε κύριο άρθρο στο blog του λέει ότι «οι Ευρωπαίοι θαυμάζουν την αμερικανική προσήλωση στις κοινές αξίες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, αλλά ανησυχούν ότι η αμερικανική πολιτική, ιδίως απέναντι στον μουσουλμανικό κόσμο, κινδυνεύει να βλάψει αυτές τις αξίες και δημιουργεί προβλήματα για το μέλλον. Τα δημοκρατικά κράτη δεν εκτελούν ανθρώπους χωρίς πρώτα να περάσουν από τη δικαστική διαδικασία. Αν αυτή η διαδικασία καταστρατηγείται, τότε δεν είναι καλύτεροι από τους τρομοκράτες».

Περισσότερα: dailymail.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ