Ολοκληρωτική καταστροφή από τον παγετό

Το πρόβλημα που δημιουργούν σε εκατοντάδες αγρότες οι τεράστιες  ζημιές που προκλήθηκαν από παγετό σε δενδρώδεις καλλιέργειες στην περιοχή Τίρναβου θίγουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Αντ. Σκυλλάκος και Απ. Νάνος. Στην ερώτησή τους αναφέρουν τα εξής:

«Ζημιές μέχρι και 90% έχουν προκληθεί από τον παγετό του Μαρτίου 2011 σε μια σειρά δενδρώδεις καλλιέργειες στην περιοχή Τυρνάβου του νομού Λάρισας (πρώιμα ροδάκινα, πρώιμες ποικιλίες αμπελιών, αχλάδια, βερίκοκα και ελιές).

Οι ζημιωθέντες παραγωγοί είναι δικαιολογημένα ανήσυχοι, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει από τον ΕΛΓΑ καμιά διαδικασία καταγραφής των ζημιών (ούτε δειγματοληπτικά),  θεωρώντας προφανώς ότι οι ζημιές δεν εμπίπτουν στον σχετικό κανονισμό.

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι πέρα από τον απαράδεκτο κανονισμό, με τον οποίο εξαιρούνται πολλές ζημιές από την υποχρέωση του ΕΛΓΑ να δώσει αποζημίωση, ή και τις μεγάλες καθυστερήσεις στις «κουτσουρεμένες» εγκεκριμένες αποζημιώσεις, στην περιοχή Τίρναβου υπήρξαν τα τελευταία χρόνια επανειλημμένες ζημιές, που μερικώς αποζημιώθηκαν και ταυτόχρονα οι τιμές παραγωγού ήταν πάρα πολύ χαμηλές. Αποτέλεσμα το αγροτικό εισόδημα έχει μειωθεί δραστικά

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός γιατί δεν υλοποιεί το δίκαιο αίτημα των παραγωγών του Τίρναβου, να ξεκινήσουν άμεσα και γρήγορα οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες για το 100% της ζημιάς που υπέστησαν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ