Κοινή δράση για την τουριστική προβολή

Ο γενικότερος συντονισμός δράσεων των φορέων τουριστικής προβολής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό την αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένα Καραλαριώτου, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων κι εκπροσώπων τουριστικών φορέων της περιοχής.

 Η αντιπεριφερειάρχης έδωσε βαρύτητα αφενός στην οργάνωση της καμπάνιας τουριστικής προβολής στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία κι αφετέρου στη διοργάνωση του Φεστιβάλ «Με θέα στο Αιγαίο» που έχει καταστεί θεσμός τα τελευταία χρόνια στα παράλια του νομού.

Βέβαια, όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Καραλαριώτου «στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή της Λάρισας, της  Θεσσαλίας και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν  μας ότι η οικονομική πραγματικότητα μας επιβάλλει να είμαστε πιο συνετοί στις δράσεις μας και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο λόγω της  ευρύτερης οικονομικής δυστοκίας, αλλά πάντα μέλημά μας είναι η στήριξη των θέσεων εργασίας. Βέβαια, νέα δεδομένα δημιουργούνται και με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, η ανάπτυξη του οποίου ανοίγει καινούριες και μεγαλύτερες προοπτικές και δυνατότητες για την ευκολότερη πρόσβαση των τουριστών στην περιοχή μας και κατά συνέπεια την αύξηση της επισκεψιμότητας».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όπου συμμετείχαν ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρας, η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος των  Ξενοδόχων Ν. Λάρισας, κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου και Γ. Πολύζος, ο πρόεδρος Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Λάρισας κ. Κ. Ζαφείρης, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου κ. Νικ. Ντάγκας  και η υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού κ. Μερόπη Φαργκάνη, συζητήθηκε το πλάνο δράσης για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο με στόχο την αύξηση των τουριστών αλλά και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Να προσελκύσει τουρίστες από τη Δυτική αλλά και την Κεντρική Μακεδονία επιδιώκει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνεχίζοντας μία παράδοση ετών, ειδικά φέτος που η οικονομική κρίση βαρύνει ακόμη περισσότερο τον τομέα του τουρισμού.

«Η Κεντρική και Δυτική Μακεδονία είναι ένας χώρος που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα», σημειώνει η κ. Καραλαριώτου, «αφού είναι πολύ κοντά σε μας και οι κάτοικοι του ψάχνουν να βρουν θάλασσες για τις διακοπές τους».

Η Περιφέρεια θεωρεί ότι η περιοχή μας έχει πολλά περιθώρια να αποκομίσει τουριστικό μερίδιο από τη Μακεδονία, που είναι μια αξιόλογη αγορά, με εύκολη πρόσβαση.

Έτσι, πρόθεσή της είναι να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ατού της Θεσσαλίας και να τα κάνει ευρύτατα γνωστά σε ένα πλήθος ανθρώπων που αγνοούν τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας καθώς και  τις δυνατότητες που προσφέρει  τουριστικά η περιοχή μας .

Για το σκοπό αυτό το ειδικά διαμορφωμένο τουριστικό λεωφορείο θα πραγματοποιήσει από 16 έως και 28 Μαΐου καμπάνια σε 9 πόλεις της Μακεδονίας, ήτοι Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα, Έδεσσα, Νάουσα, Βέροια, Θεσσαλονίκη και Πτολεμαϊδα. Επιπρόσθετα, το μίνι – βαν θα «σταθμεύσει» και στη Θεσσαλία, δηλαδή σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα με σκοπό να ενισχύσει την αλληλογνωριμία και την ανταλλαγή επισκεπτών ανάμεσα στις Περιφερειακές Ενότητες .

Σε όλες τις πόλεις, το προσωπικό της Περιφέρειας μαζί με επιχειρηματίες θα διανείμει διαφημιστικά φυλλάδια που θα προβάλλουν τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής μας  και θα περιέχει πληροφορίες τόσο για τις φυσικές ομορφιές όσο και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ανάλογη καμπάνια είχε γίνει και τα περασμένα χρόνια τέτοια εποχή από τη νομαρχία Λάρισας με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, καθώς καταγράφηκε σημαντικός αριθμός αφίξεων από τη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως τονίζει η κ. Καραλαριώτου «η αρνητική συγκυρία που υπάρχει στην οικονομική κατάσταση της χώρας, θα προσπαθήσουμε να γίνει πλεονέκτημα για την περιοχή μας και τη Θεσσαλία γενικότερα».

«ΜΕ ΘΕΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»

Με πληθώρα εκδηλώσεων – όλες δωρεάν για το κοινό – που θα πραγματοποιηθούν στις 29, 30 και 31 Ιουλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας  πραγματοποιεί και φέτος στα παράλια του νομού το Φεστιβάλ «Με θέα στο Αιγαίο».

Με σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, περιβαλλοντικές δράσεις, δράσεις «πράσινης» συγκοινωνίας και άλλα δρώμενα που θα λάβουν χώρα στα παράλια της Λάρισας, προσδοκάται να υπάρξει αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

Το τριήμερο «Με θέα στο Αιγαίο» έχει καταστεί θεσμός τα τελευταία χρόνια στο νομό Λάρισας και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για ανάπτυξη και προβολή των παραλίων μας.

Η αντιπεριφερειάρχης κατέληξε λέγοντας ότι «προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες τουριστικές απαιτήσεις, οι επιχειρήσεις επιβάλλεται να αναπροσαρμόσουν όλοι τις πρακτικές τους και  να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες προς τους τουρίστες. Δεδομένης μάλιστα της οικονομικής κρίσης, οι επισκέπτες και οι τουρίστες γενικότερα, απαιτούν  την παροχή υπηρεσιών που θα ανταποκρίνονται πλήρως στα χρήματα που διέθεσαν.

Πάντως, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε την προσέλκυση τουριστών και κατ΄ επέκταση την τοπική οικονομία, στηρίζοντας έτσι την ανάπτυξη. Προς αυτή την κατεύθυνση θα είμαστε σε συνεχή εγρήγορση και συνεργασία με τους επαγγελματίες του κλάδου για να επιτύχουμε φέτος ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, σε πείσμα των καιρών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ