Οι αντιπρόσωποι της ΕΛΜΕ Λάρισας στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Σε θρίλερ εξελίχθηκε τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες χθες η καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΟΛΜΕ και ο καθορισμός του αριθμού των αντιπροσώπων, αφού βάσει των τελικών αποτελεσμάτων που οριστικοποιήθηκαν μετά τις 2 π.μ. οι αντιπρόσωποι που εκλέγει η ΕΛΜΕ Λάρισας είναι 19 και η μία επιπλέον έδρα πηγαίνει στη ΔΑΚΕ που είναι πρώτη δύναμη. Ετσι βάσει των τελικών αποτελεσμάτων που σημειωτέον δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα η ΔΑΚΕ πήρε 610 ψήφους και 7 έδρες, η ΠΑΣΚ 554 ψήφους και 6 έδρες, η Ενωτική Πρωτοβουλία 159 ψήφους και 2 έδρες, η ΕΣΑΚ- ΔΕΕ 150 ψήφους και 2 έδρες, οι ΣΥΝΕΚ 137 ψήφους και 1 έδρα και η Αριστερή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών 126 ψήφους και 1 έδρα.

Οι αντιπρόσωποι που εκλέγονται είναι:

ΔΑΚΕ: Κουντσιώτης Κων, Κατσιώτης Βαγγ, Ζιάκα Βάσω, Νταφούλης Γιώργ., Μπάρμπας Γιάν., Φλέγγας Γ. και Τζιατζιάς Μιχ.

ΠΑΣΚ: Νταφούλης Θεοδ, Αντωνόπουλος Γεωργ., Ντελής Χρ., Παλάτος Χρ., Κωνσταντίνου Ιωαν. και Τασιοπούλου Β.

Ενωτική Πρωτοβουλία: Μπαμπανίκος Γιάννης, Πάνος Κων/νος

ΕΣΑΚ – ΔΕΕ: Καψαχάτη Κλαίρη και Μαρούδα Νίνα

ΣΥΝΕΚ: Ρεμπάπης Παναγιώτης

Αριστερή Παρέμβαση: Παπαδόπουλος Δημ.

Η ΠΑΣΚ

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας η ΠΑΣΚ σε ανακοίνωσή της ανέφερε τα εξής:

«Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και όχι μόνο οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας τα  αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών εκπέμπουν μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις τα οποία ελπίζουμε να αντιληφθούν όλοι οι παραλήπτες τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Η συγκράτηση των δυνάμεων της ΠΑΣΚ στο ποσοστό της προηγούμενης διετίας  (32%) και η οριακή για ένα ψηφοδέλτιο νίκη της ΔΑΚΕ, εξαιτίας μιας περίεργης αβλεψίας της δικαστικής αντιπροσώπου, δείχνει ότι οι συνάδελφοι καθηγητές εκτιμούν την αγωνιστική μας στάση κλείνοντας  τα αυτιά τους στις σειρήνες ενός ανέξοδου και θολού λαϊκισμού που δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας. Η κινηματική μας δράση θα παραμείνει σταθερά προσανατολισμένη στη στήριξη της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού με διάθεση σύνθεσης και εποικοδομητικής κριτικής για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας».

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Η μεγάλη κερδισμένη των εκλογών η κίνηση «Ενωτική Πρωτοβουλία» σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Ενωτική Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών κατέβηκε στις εκλογές για να εκφράσει την αναγκαιότητα της αντίστασης ενάντια στην άγρια επίθεση  κεφαλαίου , ΔΝΤ , ΕΕ και του πολιτικού τους προσωπικού.

Δεν είμαστε παράταξη με τη γνωστή έννοια του όρου.

Δημιουργήσαμε μια κίνηση εκπαιδευτικών και απευθυνόμαστε σε όλους,

για να ενισχύσουμε την άποψη της μαζικοποίησης των αγώνων,

της συλλογικότητας και της ενότητας στη βάση μέσα στο συνδικάτο μας.

Συνειδητοποιώντας την ανάγκη δημιουργίας μετώπου με εργαζόμενους, γονείς και μαθητές οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί να συμβάλλουμε.

Η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι συνάδελφοι μας (τρίτη δύναμη, 9,2%,

και 2 αντιπρόσωποι ) μας επιφορτίζει με σημαντικές υποχρεώσεις.

Έχουμε πλήρη επίγνωση  του αποτελέσματος. Εκπαιδευτικοί, από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες  έδωσαν ψήφο συμπόρευσης  στην κίνηση μας.

Αυτό άλλωστε αποτελεί για μας διακηρυγμένη θέση που επιδιώκουμε να πάρει μαζικά και ενωτικά χαρακτηριστικά.

Ευχαριστούμε θερμά όσους  μας στήριξαν. Θα τιμήσουμε την ψήφο τους πρωτοστατώντας στον αγώνα  για να αποκτήσει το συνδικάτο κινηματική δράση.

Από την αντίσταση σήμερα και μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής  απαιτείται μακρύς και δύσκολος δρόμος .

Θα είμαστε σταθερά  στην όχθη των ταξικών αγώνων, στον αγώνα για τη μόρφωση και τη δουλειά , στην ίδια αγωνιστική ρότα που  βαδίζουμε σταθερά τόσα χρόνια».

ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και στις εκλογές της ΕΛΜΕ ενίσχυσαν το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ,που στήριξε το ΠΑΜΕ.

Θεωρούμε πως η μεγάλη πτώση των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, συνιστά απόδειξη καταδίκης της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που μας πλήττει καθημερινά και έμπρακτη επιβεβαίωση της δυναμικής και της προοπτικής που ανοίγει στις σημερινές δύσκολες συνθήκες το διεκδικητικό πλαίσιο και ο συνεπής και ανυποχώρητος ταξικός αγώνας που οργανώνουν και διεξάγουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν, αλλά και εκείνους που διατηρούν ακόμα επιφυλάξεις ή και διαφωνίες με το πλαίσιο και την τακτική του ΠΑΜΕ, ότι θα είμαστε, στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην καταιγίδα των αντιεκπαιδευτικών και αντιλαϊκών μέτρων , στην πάλη για την παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, για τη φιλολαϊκή προοπτική, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί το λαό και όχι τα μονοπώλια».

ΟΙ ΣΥΝΕΚ

Στην ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων, αναδεικνύεται η δυναμική των δυνάμεων της Αριστεράς στις προχθεσινές εκλογές και υπογραμμίζεται ότι αν υπήρχε κοινή κάθοδος στις εκλογές τότε η Αριστερά θα ήταν δεύτερη δύναμη. Αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που μας τίμησαν με τη ψήφο τους. Όπως και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του απερχόμενου Δ.Σ της ΟΛΜΕ, αγωνιστήκαμε για την υπεράσπιση  των συμφερόντων του κλάδου, για μια καλύτερη Παιδεία ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό  έτσι και θα συνεχίσουμε στο νέο Δ.Σ που θα εκλεγεί από το 15ο Συνέδριο, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του μνημονίου στην Εκπαίδευση και στη κοινωνία. Για ένα σχολείο ανοιχτό στη κοινωνία χωρίς να εξαρτάται από τις δυνάμεις που ελέγχουν την αγορά, που να είναι χώρος πολύπλευρης γνωστικής καλλιέργειας, κριτικής σκέψης και δημιουργικής αμφισβήτησης.

Το άθροισμα των ψήφων των αριστερών παρατάξεων φέρνει την εκπαιδευτική Αριστερά στη δεύτερη θέση! Ας βγουν τα κατάλληλα συμπεράσματα απ’ όλες τις αριστερές δυνάμεις και επειδή στη πολιτική  ένα και ένα δεν κάνει δύο αλλά τρία και τέσσερα, η ενότητα της Αριστεράς είναι δυνατόν να αλλάξει τα πράγματα στην ΕΛΜΕ Λάρισας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ