ΑΔΕΔΥ: Η μαζική συμμετοχή στην απεργία απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα

Την αναγκαιότητα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, σαν μια ακόμη απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, τόνισαν χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τα μέλη της διοίκησης του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ… Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος κ. Δ. Παπαποστόλου τα νέα μέτρα που προωθούνται από την κυβέρνηση για νέες περικοπές δικαιωμάτων, με πρόσχημα τα ελλείμματα και το χρέος, αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά τα αδιέξοδα αυτού του νεοφιλελεύθερου μοντέλου πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση.

«Η εμμονή της κυβέρνησης στη σκληρή συνταγή της λιτότητας που υπαγορεύει η τρόικα και η απουσία οποιουδήποτε σχεδίου ανάπτυξης διαμορφώνει συνθήκες παρατεταμένης ανεργίας για χιλιάδες νέους και εγκλωβίζει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού μεταξύ ανεργίας και φθηνής εργασίας.

Προωθούνται νέες περικοπές εισοδημάτων, κοινωνικών δαπανών και νέα πρόσθετα φορολογικά βάρη. Συγχωνεύονται και καταργούνται υπηρεσίες παιδείας, υγείας, οργανικές θέσεις και θέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο μέχρι το 2013, κατά 6 δισ., περίπου, αδιαφορώντας για τα προβλήματα των εργαζομένων, τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και τις αρνητικές επιπτώσεις στον πολίτη» τόνισε ο κ. Παπαποστόλου.

Παράλληλα αφού κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά τόσο στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση όσο και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου, υπογράμμισε ότι τα μέτρα που προωθούνται με το Σύμφωνο της Ανταγωνιστικότητας όπως η συγκράτηση των μισθών και η σύνδεσή τους με την παραγωγικότητα, η σύνδεση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής, οι μεταρρυθμίσεις στην απασχόληση για ευελιξία στοχεύουν να καταργήσουν κάθε εργασιακό, κοινωνικό και συλλογικό δικαίωμα σε επίπεδο Ευρώπης και να διαμορφώσουν για τους εργαζόμενους και τις κοινωνίες της Ευρώπης τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Η ΕΛΜΕ

Εν τω μεταξύ ενόψει της αυριανής κινητοποίησης το δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις οδηγίες της τρόικας, συνεχίζει μια πολιτική κοινωνικά άδικη και αναποτελεσματική. Η συρρίκνωση των εισοδημάτων μας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η συνειδητή υπονόμευση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας δε μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους.

Πρέπει όλοι μαζί να ξεσηκωθούμε. Δε μπορούμε ν’ ανεχτούμε άλλο την πολιτική της διάλυσης της δημόσιας – δωρεάν εκπαίδευσης. Παιδεία χωρίς χρήματα, χωρίς υποστήριξη των λειτουργών της και χωρίς έστω στοιχειώδη μέριμνα για τα παιδιά απ’ τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα και τάξεις, δε μπορεί να υπάρξει.

Συμμετέχουμε, λοιπόν, μαζικά στην πανεργατική απεργία, που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ αύριο.

– Η πολιτική ΔΝΤ / κυβέρνησης / Ε.Ε. μπορεί να ανατραπεί.

– Δε θα πληρώσουμε εμείς το χρέος τους.

– Άμεση οικονομική στήριξη των ασφαλιστικών μας ταμείων και του ΟΠΑΔ.

Ολοι  στην αυριανή απεργία. Κανείς  απεργοσπάστης στα  σχολεία. Ολοι  στην συγκέντρωση στην  πλατεία ταχυδρομείου στις 10 π.μ.».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ