Στη Λάρισα η Αλ. Παπαρήγα

Την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Μαΐου θα επισκεφτεί την περιοχή μας η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Την 1η μέρα της επίσκεψης, Τετάρτη 25 Μαΐου, στις 8 μ.μ. θα μιλήσει στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Ν.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με θέμα «Διέξοδος από την κρίση υπέρ του λαού, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ».

Την Πέμπτη 26 Μαϊου το πρωί, η Γ.Γ.  θα επισκεφτεί εργασιακούς χώρους και στη συνέχεια, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα αναχωρήσει για Βόλο, όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση γυναικών στις 7 μ.μ. στον κινηματογράφο «Αχίλλειον».

Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους  αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, τους μετανάστες, τις γυναίκες, τη νεολαία, που ζούνε επώδυνα στην καθημερινότητά τους τη βάρβαρη πολιτική του ΠΑΣΟΚ – Ε.Ε. -Δ.Ν.Τ.,  να πάρουν μέρος στην πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, την Τετάρτη στη Λάρισα και την Πέμπτη στο Βόλο.

Στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα από την σκληρή τους πείρα, από την οικονομική κρίση και τη διαχείρισή της. Σήμερα που αποδεικνύεται πιο ξεκάθαρα από κάθε φορά ότι η αιτία της οικονομικής κρίσης βρίσκεται στο ότι κίνητρο της παραγωγής, της οικονομίας είναι το καπιταλιστικό κέρδος. Ότι το χρέος είναι συνοδοιπόρος και αποτέλεσμα της κερδοφορίας του κεφαλαίου, μεγαλώνει στις συνθήκες της κρίσης.

Οι  εργατοϋπάλληλοι της περιοχής μας, που ζούνε με την ανασφάλεια της απόλυσης, την ακόμα μεγαλύτερης περικοπής μισθών, επιδομάτων, στο όνομα της εξόδου από την κρίση υπέρ των μονοπωλίων, δεν πρέπει  να χάσουν άλλο πολύτιμο χρόνο! Οι   εκατοντάδες εργάτες και εργάτριες που βρίσκονται άνεργοι, σε διαθεσιμότητα, ζώντας τις συνέπειες αυτού του δρόμου ανάπτυξης, που συμφέρει μια χούφτα μονοπώλια, μπορούν να δείξουν τη δύναμή τους! Να πάψουν να δίνουν συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και τα δεκανίκια τους, να διεκδικήσουν τη δικιά τους εξουσία, αφού αυτοί παράγουν όλο τον πλούτο. Να ορθώσουν μέτωπο, ενάντια στην πολιτική που φοροαπαλλάσσει κι επιδοτεί προκλητικά το κεφάλαιο, που και σήμερα, σε καιρό κρίσης, εξακολουθεί να έχει κέρδη!

Καλούμε τους εκατοντάδες φτωχοί αγρότες, κτηνοτρόφους  της περιοχής μας που σήμερα τους χαρατσώνουν πάλι, να αξιοποιήσουν την πείρα τους! Μια ακόμη απόδειξη: αυτή τη φορά με τη λεγόμενη «ασφαλιστική εισφορά» υπέρ ΕΛΓΑ, δηλαδή, ο ωμός εκβιασμός σε βάρος τους, χωρίς κανένα απολύτως πρόσχημα. «Ασφαλιστική εισφορά», κομμένη και ραμμένη, κατά καλλιέργεια, προϊόν και ζώα, στην ανάγκη της κυβέρνησης να   μαζέψει χρήματα ληστεύοντας τους στην κυριολεξία, τη  στιγμή που δεν ξέρουν αν θα πουλήσουν καν την παραγωγή τους!  Να αποφασίσουν να βγάλουν απ’ τη μέση αυτή την πολιτική, που ξεκληρίζει τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, που καταστρέφει αγροτικές καλλιέργειες δυναμικές, και να διεκδικήσουν μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία, άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα τους απαλλάξει απ’ όλα τα σημερινά τους βάσανα και θα λύσει το διατροφικό πρόβλημα του λαού.

Καλούμε τους χιλιάδες νέους και τις νέες της περιοχής  μας που εργάζονται στα τρίωρα, στα τετράωρα, ανασφάλιστοι, όλους τους εργαζόμενους συμβασιούχους σε διάφορα προγράμματα και υπηρεσίες, που δούλευαν τόσα χρόνια και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί για δεδουλευμένα μηνών, που βρίσκονται  στο «πουθενά», να μην κάνουν πίσω!

Οι χιλιάδες  σπουδαστές, μαθητές του νομού μας, να μπούνε στον αγώνα, όλοι εκείνοι  που αναγκάζονται να εργάζονται και ταυτόχρονα να σπουδάζουν, όλοι εκείνοι που θέλουν να συγχωνεύσουν τα σχολειά τους , που καταργούν τα τμήματα σπουδών τους στα ΤΕΙ, με πρόσχημα να   «νοικοκυρευτεί η οικονομία», να μην επιτρέψουν, να καθυστερήσουν αυτή την εξέλιξη, να αντισταθούν, να διεκδικήσουν μορφωτικά, εργασιακά δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Μαζί με τους επαγγελματίες του νομού μας, με κριτήριο: ποια είναι τα κόμματα που τους φορολογούν ανελέητα, που στηρίζουν και φέρνουν και στο νομό μας τις πολυεθνικές, που έχουν αυξήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, που τους κάνουν να κλείνουν τα μαγαζιά τους.

Μαζί με τις γυναίκες, των λαϊκών στρωμάτων, τις νέες κοπέλες, που και στην  περιοχή μας, έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, στις δικές τους πλάτες δοκιμάζονται πρώτα όλα τα αντεργατικά μέτρα, είναι τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής, σε καιρό καπιταλιστικής ανάπτυξης και κρίσης.

Η ζωή βάζει στο προσκήνιο αυτό το ζήτημα, το γενικό πολιτικό, το ζήτημα του δρόμου ανάπτυξης. Η επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας θα  συνεχίζει το πλατύ πολιτικό άνοιγμα όλο αυτό το διάστημα σε εργασιακούς χώρους με ομιλίες, συγκεντρώσεις στις γειτονιές των πόλεων, στην επαφή με πλατιά λαϊκά στρώματα. Είναι ώρα ευθύνης, επιλογής! Με πίστη στη δύναμη του λαϊκού παράγοντα, με οδηγό την ιστορική πείρα που δείχνει ότι όταν ένας λαός θέλει, μπορεί να διεκδικήσει τη δική του προοπτική».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ