Αυστηρότερη αστυνόμευση στον Τύρναβο

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε συντονισμένες ενέργειες ώστε να σταματήσει η λαίλαπα των κλοπών στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου που γίνεται όπως κατά κόρον τονίστηκε από συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα που εμπορεύεται μέταλλα, εμφανίστηκαν το πρωί της Πέμπτης τόσο ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας της ΕΛΑΣ υποστράτηγος Β. Χαλάτσης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Σ. Οφείδης, ο διοικητής της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Γ,. Αγάκος και οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και των φορέων του δήμου Τυρνάβου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Α.Δ. Λάρισας, μετά από το μπαράζ κλοπών και την έξαρση της εγκληματικότητας που παρατηρείται στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος κ. Ν. Μαλάκος ζήτησε από την αστυνομία συγκεκριμένες δράσεις ώστε να παταχθεί η εγκληματικότητα κάνοντας λόγο για ανεξέλεγκτη δράση που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα με κίνδυνο την οικονομική εξαθλίωση τόσο των αγροτών της περιοχής όσο και των φορέων τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην δήμαρχος κ. Αθ. Νασίκας που τόνισε ότι θα πρέπει να ενταθεί η αστυνόμευση στην περιοχή, καλώντας τη διοίκηση της τοπικής αστυνομίας να ενεργήσουν άμεσα και να θωρακίσουν την περιοχή.

Κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα χαρακτήρισε την έξαρση των κλοπών στην περιοχή η πρώην αντιδήμαρχος κ. Λ. Μάγγιυ – Στατήρη, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να στοχοποιηθούν συγκεκριμένες ομάδες, αλλά να υπάρξει παρέμβαση από την πλευρά της πολιτείας για να ενισχυθούν τόσο οι αστυνομικές δυνάμεις όσο και οι κοινωνικές δομές στην περιοχή.

Την αγωνία τους τόσο για την τύχη των αγροτών της περιοχής όσο και γα το μέλλον των ΤΟΕΒ της περιοχής που καταγράφουν ζημιές που αγγίζουν τις 100.000ευρώ εξέφρασαν στη σύσκεψη οι πρόεδροι των οργανισμών Τυρνάβου και Μάτι Τυρνάβου κ.κ. Θ. Κακάληςς και Γ. Τζιούφας, επισημαίνοντας ότι λόγω των ζημιών που προκαλούνται εξαιτίας των κλοπών σε αντλιοστάσια, πομώνες και μετασχηματιστές κινδυνεύουν να μείνουν απότιστα χιλιάδες στρέμματα. Την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία προέδρου ΤΟΕΒ που τόνισε ότι έχει στοχοποιηθεί από τις ομάδες που δρουν στην περιοχή αφού το τελευταίο διάστημα του έκλεψαν το σπίτι, το αυτοκίνητο και του χάλασαν γεωργικά μηχανήματα και αρδευτικά συστήματα τρομοκρατώντας την οικογένειά του.

Για κοινές δράσεις αλλοδαπών και ντόπιων δραστών έκανε λόγο στην τοποθέτησή του το μέλος της διοίκησης της ΕΑΣ Λάρισας κ. Χρ. Τσιτσιρίγκος ζητώντας να τηρηθεί ο νόμος για την ελεύθερη κατασκήνωση.

Από την πλευρά τους οι κ.κ. Χαλάτης, Οφείδης και Αγάκος, αφού άκουσαν τα παράπονα και τις προτάσεις των εκπροσώπων των φορέων της περιοχής δεσμεύθηκαν για αυστηρότερη αστυνόμευση που θα γίνει άμεσα ορατή στην περιοχή, αναφέρθηκαν στις μέχρι σήμερα δράσεις της αστυνομίας και αφού παραδέχθηκαν ότι η ΕΛΑΣ δεν διαθέτει τόσα μέσα και προσωπικό ώστε να πράξει το ιδεατό, ξεκαθάρισαν ότι με τη στενή συνεργασία και το συντονισμό των δυνάμεων όλων των αρμόδιων φορέων για την πάταξη της εγκληματικότητας ώστε να εμπεδωθεί ο το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και παταχθεί το έγκλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του Τυρνάβου που έφτασαν στη Λάρισα με τα αγροτικά τους οχήματα και με ΙΧ  μετά τη συνάντηση που είχαν με την ηγεσία της τοπικής Αστυνομίας επισκέφθηκαν το ΣΔΟΕ και ζήτησαν αυστηρούς ελέγχους στο όλο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης παλαιών μετάλλων κυρίως στο χώρο υποδοχής των μικροποσοτήτων αυτών των μετάλλων από πλανόδιους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ