H πυρηνική εποχή έχει οδηγήσει σε εκατομμύρια λιγότερες γεννήσεις κοριτσιών παγκοσμίως

Η ραδιενεργός ακτινοβολία από τις διαρροές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τις δοκιμές ατομικών βομβών είχε ως αποτέλεσμα τη γέννηση εκατομμυρίων λιγότερων κοριτσιών σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη…

Οι επιστήμονες στο Helmholtz Zentrum München της Γερμανίας, ανέλυσαν τα στοιχεία του πληθυσμού από το 1975 μέχρι και το 2007 για τις ΗΠΑ και 39 ευρωπαϊκές χώρες.

Υπήρξε μια αύξηση στον αριθμό των αγοριών σε σχέση με τα κορίτσια σε όλες τις χώρες. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι όλα ξεκίνησαν με τις δοκιμές ατομικών βομβών τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, όταν τα ραδιενεργά άτομα σκόρπισαν στην ατμόσφαιρα. Τα ρεύματα αέρος που αλίευσαν αυτά τα άτομα, τα διένειμαν σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια είχαμε το Τσερνόμπιλ και πιο πρόσφατα τη Φουκουσίμα.

Οι έρευνες έδειξαν ότι η ακτινοβολία προκαλεί βλάβη στο χρωμόσωμα Χ του σπέρματος, σύμφωνα με τον Δρ Scherb. Ένα ανθρώπινο σπερματοζωάριο περιέχει είτε ένα χρωμόσωμα Χ ή Υ, ενώ ένα ωάριο έχει μόνο ένα χρωμόσωμα Χ.

Ο συνδυασμός ΧΥ θα δώσει αγόρι, ενώ ο συνδυασμός ΧΧ θα δώσει κορίτσι.

Ο γενετιστής Karl Sperling του Ινστιτούτου Ιατρικής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου στο Βερολίνο, είπε στο National Geographic ότι η μελέτη αυτή είναι «η πιο πειστική τεκμηρίωση» μέχρι στιγμής, ότι η ακτινοβολία μπορεί να οδηγήσει σε διακρίσεις φύλου στον άνθρωπο.

Πηγή: dailymail

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ