ΣΤΥΕ: Οργανώστε γιορτή με καλεσμένους τους απολυμένους

Ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος (παράρτημα Λάρισας) με αφορμή τις απολύσεις που σημειώθηκαν την εβδομάδα που πέρασε σε εργοτάξια της σήραγγας των Τεμπών εξέδωσε  την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΤΥΕ καταγγέλλει την απόλυση 250 συναδέλφων, από τις εταιρίες που εμπλέκονται στην κοινοπραξία . Μία μόλις  βδομάδα  μετά το άνοιγμα της σήραγγας και τη μεγάλη εορταστική εκδήλωση παρουσία του Γενικού Γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σέργιου Λαμπρόπουλου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού  ήρθαν μαζί  και οι απολύσεις των εργαζομένων.

Αλήθεια αγαπητή κ. Ζαβρίδου, αγαπητέ κ. Γενικέ Γραμματέα του υπουργείου και  περιφερειάρχη γιατί δεν διοργανώσατε ακόμη μια γιορτή με καλεσμένους τους απολυμένους; «Σε μια περίοδο έκρηξης της ανεργίας και κρίσης οι μεγαλοεργολάβοι δεν μπορούν εκβιαστικά να απολύουν εκατοντάδες εργαζόμενους για να πετύχουν καλύτερη τιμή από το δημόσιο για διόδια δρόμων που δεν έχουν κατασκευασθεί.

Καλούμε τους εργολάβους σε άμεση ανάκληση των απολύσεων. Καλούμε την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Θεσσαλίας να παρέμβει άμεσα και να σταματήσει τους εκβιασμούς. Ο ΣΤΥΕ  θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για το μείζον αυτό θέμα και θα βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους εργαζόμενους».

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ