Το αυτοκίνητο του μέλλοντος που κινείται σε δρόμους, άμμο, πάγο και νερό.

Το όχημα παντός εδάφους, το οποίο έχει τελική ταχύτητα  100/χλμ την ώρα, και λειτουργεί σαν ένα χόβερκραφτ, μπορεί να κινηθεί μεταξύ των διαφόρων επιφανειών. Ο σχεδιαστής του, Yuhan Zhang, 21 ετών, δημιούργησε το καταπληκτικό αυτό μηχάνημα που ονομάζεται Volkswagen Aqua, για έναν διαγωνισμό που χρηματοδοτείται από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία…

Το αυτοκίνητο ενσωματώνει τέσσερις υψηλής ισχύος ανεμιστήρες και αερόσακους που φουσκώνουν για να το σηκώσουν από το έδαφος. Ένα μεγάλο παρμπρίζ εκτείνεται πάνω από τα μπροστινά καθίσματα για να δίνει μια πανοραμική θέα του τοπίου μπροστά.

Βασισμένο σε τεχνολογία που είναι διαθέσιμη σήμερα, το Aqua χρησιμοποιεί υδρογόνο για να βάλει σε κίνηση τους δύο κινητήρες του και έχει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ένα μοτέρ διογκώνει τη φούστα που υπάρχει γύρω από το όχημα για να το κάνει να αιωρείται, ενώ ένα δεύτερο μοτέρ το οδηγεί προς τα εμπρός και ελέγχει την κατεύθυνσή του.

«Δεν υπάρχει καλύτερο μέσο μεταφοράς από ένα όχημα που ταξιδεύει εξίσου καλά πάνω σε ξηρά, πάγο και νερό,» είπε ο κ. Yuhan. Ο μηχανικός σχεδιαστής από την Κίνα, πρόσθεσε: «Ελπίζω το Aqua να γίνει ένα προσιτό supercar που θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό μια ημέρα.”

Πηγή:dailymail.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ