Δεν στρώσατε καν…

Γράφει η Ε. Ψαρρού

Εξώδικα σε βουλευτές όλων των κομμάτων και σε διάφορους νομούς στέλνουν οι «αγανακτισμένοι» πολίτες ζητώντας τους να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευαγγελία Κουρουπάκη σημειώνει ότι «η πολιτική δεν ασκείται με εξώδικα και νομικίστικους όρους, ειδικά όταν πρόκειται για την σωτηρία της πατρίδας»…

Κυρία Κουρουπάκη και λοιποί βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργέ, αυτά τα περί «σωτηρίας της πατρίδας» τα πίστευαν οι περισσότεροι έλληνες –κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι- πέρυσι, γι αυτό και όταν τους ζητήθηκε να κάνουν τη θυσία και να δεχτούν χωρίς διαμαρτυρία, τις μειώσεις στους μισθούς τους και τις συντάξεις τους, το έκαναν. Ουσιαστική διαμαρτυρία δεν υπήρξε, και γι αυτό το λόγο δεν «άνοιξε ούτε μια μύτη».

Τότε, τους είχατε πει ότι οι μειώσεις αυτές έπρεπε να γίνουν με τον τρόπο που έγιναν, επειδή το κράτος χρειαζόταν άμεσα χρήματα, και αυτός ήταν ο ευκολότερος και πιο γρήγορος τρόπος να τα εξασφαλίσει.

Παράλληλα υποσχεθήκατε οτι η ιστορία αυτή δεν θα επαναλαμβανόταν γιατί στο μεταξύ, θα βρίσκατε τρόπους να ελέγξετε αποτελεσματικά τις πραγματικά τεράστιες σπατάλες που γίνονται σε βάρος του Δημοσίου (στις οποίες σαφώς συμπεριλαμβάνονται και τα εκατομμύρια ευρώ που ετησίως και με διάφορους τρόπους τσεπώνουν οι 300 της Βουλής, εξολόθρευση των τρωκτικών των νοσοκομείων και άλλων πολλών δημόσιων οργανισμών κλπ., κλπ.), ή  θα εξασφαλίζατε με άλλους τρόπους (καταπολέμηση της τεράστιας φοροδιαφυγής, έλεγχο των καταθέσεων εξωτερικού και off-shore εταιρειών, είσπραξη χρημάτων από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, κλπ., κλπ.) τα χρήματα που στο μέλλον θα απαιτούνταν για να δείξετε στους δανειστές μας οτι  η Ελλάδα μετατρέπεται σε ευνομούμενη χώρα, και είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Όμως, έρχεστε σήμερα, ένα χρόνο μετά, και ζητάτε να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο, επειδή προφανώς δεν καταφέρατε να κάνετε τίποτα ή σχεδόν τίποτα από όσα υποσχεθήκατε, βρισκόμαστε στα ίδια χάλια που ήμασταν και ένα χρόνο πριν, αν όχι χειρότερα. Όχι μόνο δεν μαζέψατε   χρήματα από εκεί που έπρεπε, αλλά απαιτείτε και πάλι να πληρώσουν τα συνήθη θύματά σας με επιπλέον μείωση των μισθών και συντάξεων, αλλά και με την έκτακτη εισφορά.

Μετά από όλα αυτά, όχι μόνο στερείτε μόνοι σας από τον εαυτό σας το δικαίωμα να μιλάτε για την «σωτηρία της πατρίδας», αλλά βλέπουμε στα γκάλοπ και τη στροφή στις προτιμήσεις του κόσμου, στη ΝΔ, τους αποδεδειγμένα ανίκανους του χτες που σήμερα λαϊκίζουν ασύστολα και παρουσιάζονται ως (έλεος!) «σωτήρες».

Αλλά o καθένας, όπως στρώνει, κοιμάται, κι εσείς, δυστυχώς, δεν στρώσατε καν…

Υ.Γ. Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο οικονομικών αναφέρει ότι η απόφαση της S&P’s για τη νέα υποβάθμιση της χώρας, παραβλέπει τις κινήσεις της Κυβέρνησης, ώστε να αποφευχθούν οποιαδήποτε προβλήματα σε σχέση με τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας.

Μήπως όμως, κύριοι του υπουργείου οικονομικών, η S&P’s υποβάθμισε και πάλι τη χώρα ακριβώς επειδή δεν παραβλέπει, αλλά βλέπει τις κινήσεις της κυβέρνηση;

Μήπως καταλαβαίνουν ότι αυτές οι κινήσεις που κάνετε, είναι απλώς κινήσεις πανικού, και ότι τα μόνα πράγματα που θα τους έδιναν σιγουριά ότι θα πάρουν οι τράπεζες τα χρήματά τους πίσω, δεν είναι η έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε σε μισθωτούς των 12000ευρώ, αλλά η ανάπτυξη της χώρας, και η σωστή και αποτελεσματική λειτουργία της (διαρθρωτικές αλλαγές);

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ