Hurriyet Pazar: Οι Έλληνες περνούν την κρίση με κέφι

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα βρίσκεται στον κλοιό του χρέους των 450 δισ. ευρώ, αναζητάει 65-70 δισ. ευρώ ακόμα για να μην χρεοκοπήσει, δηλαδή είναι στην κόψη του ξυραφιού για να βουλιάξει. Ο λαός την ημέρα πάει στην δουλειά, το βράδυ στην διαδήλωση και τη νύχτα διασκεδάζει. Ο απλός Έλληνας δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί από την καλοπέραση… Τόσο στην Αθήνα όσο και στις άλλες πόλεις οι καφετερίες και τα κέντρα διασκέδασης είναι κατάμεστα. Ο λαός αντιστέκεται «με την ανεξαρτησία του καφέ» και δεν εγκαταλείπει την θέση αυτή λόγω κρίσης.

Όσο και αν γίνεται έντονη συζήτηση για τα μέτρα και την οικονομία, στον τρόπο ζωής του Έλληνα και στις συνήθειές του δεν υπάρχει ίχνος κρίσης. Ο Έλληνας δεν κάνει παραχωρήσεις από τον καφέ του, το ποτό του, το φαγητό του, την ένδυσή του, τη σιέστα του και βέβαια τη διασκέδασή του.

Δεύτερο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας με τίτλο «Και πάλι είμαι αισιόδοξος» γράφει ότι στην Ελλάδα όλος ο κόσμος που προέρχεται από διαφορετικά επαγγέλματα μιλάει με πικρία για την κρίση. Περπατώντας στον δρόμο βλέπει κανείς πολύ συχνά στα καταστήματα την ταμπέλα «Ενοικιάζεται». Όσα δε δεν έχουν κλείσει και παραμένουν ανοικτά «βαράνε μύγες». Και στις πολυκατοικίες βλέπει κανείς πολύ συχνά τις ταμπέλες που γράφουν «Ενοικιάζεται» ή «Πωλείται».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η πιο απογοητευτική περιοχή είναι η πλατεία Συντάγματος όπου κάθε βράδυ συγκεντρώνονται οι «Αγανακτισμένοι». Οι άνθρωποι αυτού του τόπου θα πρέπει να μάθουν πλέον να ζουν με λιγότερη πολυτέλεια. Βεβαίως και δεν θα είναι εύκολο, βεβαίως και θα υπάρχει οργή και αγανάκτηση αλλά δεν υπάρχει και άλλος τρόπος.

«Βέβαια δεν περιμένω ο ελληνικός λαός που είναι λαός της Μεσογείου μποέμικος και του αρέσει η διασκέδαση, να μοιάσει με τους λαούς της βόρειας Ευρώπης. Θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στις καφετερίες για τα φραπεδάκια τους, στα μπουζούκια για συρτάκι αλλά θα είναι πλέον αναγκαστικά πιο περιορισμένοι», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή:tvxs.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ