Δαμάζοντας τις Belugas στην παγωμένη Αρκτική

Η Natalia Avseenko, 36 ετών, πείστηκε να γδυθεί αφού οι ειδικοί πιστεύουν ότι στις Belugas δεν αρέσει να τις αγγίζουν τεχνητά υλικά, όπως οι στολές κατάδυσης. Η έμπειρη Ρωσίδα δύτης πήρε τη μεγάλη απόφαση, καθώς η θερμοκρασία του νερού ήταν στους -1,5 βαθμούς Κελσίου…

Οι Belugas φημίζονται για τον τρόπο με τον οποίο τα πρόσωπά τους παίρνουν ανθρώπινες εκφράσεις. Το μεγάλο φάσμα στις «εκφράσεις του προσώπου» τους οφείλεται στο ότι έχουν  πιο ευέλικτη δομή οστών σε σχέση με άλλες φάλαινες. Σίγουρα πάντως η Matrena και η Nilma φάνηκα να απολαμβάνουν την παρέα της Natalia.

Η εξημέρωση των φαλαινών συνέβη στην περιοχή Murmansk Oblast, δυτικά της Ρωσίας, όπου σε ένα τμήμα της θάλασσας οι φάλαινες και τα δελφίνια περιορίζονται ώστε οι εκπαιδευτές να τα δαμάσουν. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε ενυδρεία και θαλάσσια πάρκα σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία  – μια πρακτική που πολλοί θεωρούν σκληρή.

Ο μέσος άνθρωπος θα μπορούσε να πεθάνει εάν έμενε για πέντε λεπτά σε θερμοκρασία υπό το μηδέν. Ωστόσο, η Natalia είναι ειδική στη γιόγκα και χρησιμοποιεί τεχνικές διαλογισμού για να κρατήσει την αναπνοή της και να παραμείνει κάτω από το νερό για δέκα λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Πηγή:dailymail

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ