Προβλήματα με την κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου

Προβλήματα με την κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου θα έχουν φέτος οι χιλιάδες νέοι που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τα προβλήματα με το μηχανογραφικό ξεκινούν από τις προθεσμίες για την κατάθεσή του, που ανακοίνωσε προχτές το υπουργείο ( 17 έως 28 Ιουνίου), καθώς αυτές δεν μπορούν να ισχύσουν, με δεδομένο ότι οι υποψήφιοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τις βαθμολογίες αφού το υπουργείο δεν θα δώσει τους βαθμούς αύριο, πρώτη μέρα που έχει οριστεί για την κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου…

Ο υπεύθυνος για τις Πανελλαδικές υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος, δεν ενημερώνει, παρά τα σχετικά ερωτήματα, πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βαθμοί θα αναρτηθούν στα λύκεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε αυτή την περίπτωση η καταληκτική ημερομηνία (28 Ιουνίου) για την κατάθεση των μηχανογραφικών δεν μπορεί να ισχύσει, καθώς οι μέρες που θα έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι είναι ελάχιστες.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο οι μαθητές έχουν ένα περιθώριο τουλάχιστον 15 ημερών προκειμένου να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, διότι πρόκειται για μια διαδικασία που προϋποθέτει σοβαρή σκέψη και μελέτη. Φέτος τα κωλύματα είναι ακόμη περισσότερα.

Το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής είναι νέο, αλλά επιπρόσθετα οι ελληνικές οικογένειες βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και πρέπει να λάβουν σοβαρές αποφάσεις σχετικά με τον τόπο σπουδών των παιδιών τους προκειμένου να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ