Ο σύλλογος φίλων Πηνειού προωθεί την κομποστοποίηση απορριμμάτων

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», όπως έχει ανακοινώσει, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, τους επόμενους 18 μήνες (Ιούνιος 2011-Δεκέμβριος 2012), για την εφαρμογή του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης… Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτική εκστρατεία και  επιδότηση 50 κάδων τύπου composter.

Ήδη πάνω από πενήντα συμπολίτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αποκτήσουν τον κάδο και τηρείται λίστα αναμονής.

Σε όσους έχουν δηλώσει, η παράδοση θα γίνει από τον Σύλλογο,  την Τετάρτη (22/6) και την Πέμπτη (23/6)από τις 6.00- 9.00 το απόγευμα στα γραφεία του, Καλλιθέας 7 στην Λάρισα.

Παρακαλούμε όλους, να προσέλθουν τις ημέρες και ώρες που προαναφέρονται για να παραλάβουν τους κάδους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη διεύθυνση:pιneiosngo@gmail.com, ή να καλέσουν στα τηλέφωνα : 6944333754, 6976806512.

«Τα οργανικά οικιακά απορρίμματα αποτελούν περίπου το 40-60% του συνόλου των απορριμμάτων που παράγουμε στο σπίτι μας. Από αυτά το 70% περίπου είναι κομποστοποιήσιμα. Αυτό σημαίνει ότι, κάνοντας κομποστοποίηση, μπορούμε να μειώσουμε το σύνολο των οικιακών απορριμμάτων μας κατά 35% περίπου.

Η κομποστοποίηση είναι μία απολύτως ασφαλής μέθοδος από πλευράς υγείας και πολύ εύκολα μπορεί να τη κάνει πράξη ο καθένας μας στον κήπο του ή στην βεράντα του

 Είναι η εναλλακτική πρακτική στη θέση της ταφής ή της καύσης των οργανικών αποβλήτων.

 Τα οφέλη της είναι πολλαπλά με κυριότερα, τον περιορισμό της ρύπανσης του εδάφους και των υπόγειων υδάτων και την  επιμήκυνση του χρόνου ζωής των Χ.Υ.Τ.Α και των Χ.Υ.Τ Υ.

 Συμβάλει στην αποφυγή του ευτροφισμού των νερών, στη γονιμότητα του εδάφους και στην προστασία του πλανήτη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Επιπλέον θεωρούμε την  καθιέρωση της οικιακής κομποστοποίησης , ως επέκταση της ανακύκλωσης, σοβαρό παράγοντα για την προστασία του  Πηνειού  και του φυσικού περιβάλλοντος», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους οι φίλοι του Πηνειού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ