Απαγόρευση της πλαστικής σακούλας επιβάλλεται στο Los Angeles

Σε μια περαιτέρω προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον, η απαγόρευση των πλαστικών σακουλών τέθηκε σε ισχύ σήμερα (Παρασκευή) σε περιοχές του Λος Άντζελες. Η απαγόρευση στοχεύει στη μείωση κατά 50% του αριθμού των πλαστικών που καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής, στις κοίτες ποταμών και άλλες περιοχές δήλωσαν αξιωματούχοι…

Η απαγόρευση θα γίνει σταδιακά, και θα ξεκινήσει από  τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και θα επεκταθεί ώστε, μέχρι τον Ιανουάριο, να καλύψει κάθε κατάστημα που υπόκειται στην απαγόρευση. Ωστόσο, η απαγόρευση δεν θα ισχύει για τα take-out των εστιατορίων ή για τα φορτηγά τροφίμων.

Οι καταναλωτές θα πληρώνουν 10 σεντ για μια ανακυκλώσιμη χάρτινη σακούλα, αν και στους πελάτες που λαμβάνουν κουπόνια τροφίμων, θα δίνεται δωρεάν μια χάρτινη σακούλα.

“Για να καταστήσουμε τη μετάβαση ευκολότερη για τους καταναλωτές, έχουμε ήδη μοιράσει δωρεάν εκατοντάδες τσάντες από καμβά στα σούπερ-μάρκετ που συμμετέχουν” είπε η επιβλέπουσα Gloria Molina. «Είναι ο δικός μας τρόπος να ενθαρρύνουμε τον καθένα να κάνει ό,τι είναι σωστό για το περιβάλλον.”

Η Molina έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα με σκοπό την ενθάρρυνση χιλιάδων φοιτητών ώστε να πείσουν τις οικογένειές τους να περιορίσουν την χρήση της πλαστικής σακούλας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ