Λιγότερα χρήματα για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ ζητά η ΕΑΣ Λάρισας

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη, ώστε να ανοίξει και πάλι η πύλη του συστήματος ΟΣΔΕ για την ΕΑΣ Λάρισας, η οποία έκλεισε επειδή η αγροένωση εφάρμοζε δικό της τιμοκατάλογο για την καταχώρηση των δηλώσεων των παραγωγών στο σύστημα, ζητά η διοίκηση της οργάνωσης, μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ξεκαθαρίστηκε ότι από εδώ και στο εξής θα εφαρμοστεί νέο μειωμένο τιμολόγιο για την καταχώρηση των δηλώσεων, ώστε να εναρμονιστεί και η ΕΑΣ Λάρισας με τη σύμβαση της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από έντονες διεργασίες στους κόλπους της διοίκησης και αφού απειλήθηκε ρήγμα στους κόλπους του οργάνου με συμβούλους από τη μία να απειλούν με παραίτηση και τον πρόεδρο από την άλλη να προσφέρει τον προεδρικό θώκο σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η πρόσφατη απόφαση αναμένεται να κοινοποιηθεί αύριο τόσο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και στον ΟΠΕΚΕΠΕ και αναμένεται να δημιουργήσει εξελίξεις σχετικά με το αν θα έχει δικαίωμα η ΕΑΣ Λάρισας να καταχωρεί δηλώσεις παραγωγών στο σύστημα του ΟΣΔΕ.

Την ίδια ώρα και λόγω της νέας αυτής απόφασης που μπορεί να εκληφθεί ως συμμόρφωση προς τις οδηγίες του υπουργείου και της ΠΑΣΕΓΕΣ, δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα γίνει με τα χρήματα που πλήρωσαν οι αγρότες που έχουν ήδη καταχωρήσει τις δηλώσεις τους και έχουν πληρώσει σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της ΕΑΣ, με την πλειοψηφία των μελών της διοίκησης να υποστηρίζει ότι θα πρέπει να επιστραφούν τα επιπλέον χρήματα στους δικαιούχους αγρότες.

ΣΙΤΑΡΙ

Εν τω μεταξύ από αύριο η ΕΑΣ Λάρισας, αποφάσισε να μειώσει την τιμή αγοράς του σιταριού από τα 0,25 ευρώ το κιλό στα 0,24 ευρώ το κιλό, σε μια προσπάθεια να παρακολουθήσει τις εξελίξεις που διαμορφώνει η αγορά του προϊόντος. Βάσει αυτής της στάσης τα πάντα είναι ρευστά γύρω από την τιμή του σιταριού, αφού είναι βέβαιο ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρξει αλλαγής στην τιμή του σιταριού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ