O πρώτος άνθρωπος που θα φτάσει τα 150 έχει ήδη γεννηθεί…

Είναι ένα ορόσημο που λίγοι από εμάς θα φτάσουν, αλλά ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει μέχρι το 150ο έτος της ηλικίας του έχει ήδη γεννηθεί, σύμφωνα με κορυφαίo επιστήμονα. Ακόμα πιο απίστευτο, ο Aubrey De Grey θεωρεί ότι ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει 1.000 χρόνια θα γεννηθεί τις επόμενες δύο δεκαετίες…

Ο βιοϊατρικός γεροντολόγος και επικεφαλής επιστήμονας ενός ιδρύματος αφιερωμένο στην έρευνα της μακροζωίας ισχυρίζεται ότι στη διάρκεια της δικής του ζωής, οι γιατροί θα έχουν όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να «θεραπεύσουν» το γήρας. Αυτό θα γίνει διώχνοντας όλες τις ασθένειες και παρατείνοντας τη ζωή επ’ αόριστον.

Ο Dr De Grey, δήλωσε: «Θα έλεγα ότι έχουμε μια 50/50 πιθανότητα να θέσουμε το γήρας κάτω από το αποφασιστικό επίπεδο –όπως λέω- ιατρικού ελέγχου εντός των επόμενων 25 ετών. «Και εννοώ το ίδιο είδος ιατρικού ελέγχου που έχουμε πάνω στις περισσότερες μολυσματικές ασθένειες σήμερα.”

Ο Βρετανός επιστήμονας βλέπει μια εποχή όπου οι άνθρωποι θα πηγαίνουν στους γιατρούς τους για την τακτική τους «συντήρηση», η οποία θα περιλαμβάνει γονιδιακές θεραπείες, θεραπείες με βλαστικά κύτταρα, την διέγερση του ανοσοποιητικού και μια σειρά άλλων προηγμένων ιατρικών τεχνικών για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση.

Ο Dr De Grey που είναι Επιστημονικός Διευθυντής του μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος SENS με έδρα την Καλιφόρνια, το οποίο ίδρυσε το 2009, περιγράφει τη γήρανση, ως τη δια βίου συσσώρευση των διαφόρων τύπων μοριακής και κυτταρικής βλάβης σε όλο το σώμα.
«Η ιδέα είναι να εμπλακούμε σε αυτό που ονομάζεται προληπτική γηριατρική, όπου θα μπορούμε να πηγαίνουμε για «επισκευή» περιοδικά, πριν η μοριακή και η κυτταρική ζημιά φτάσει στο επίπεδο της παθογένειας», είπε.

Πόσο μακριά και πόσο γρήγορα το προσδόκιμο ζωής θα αυξηθεί στο μέλλον είναι αντικείμενο συζήτησης, αλλά η τάση είναι σαφής.
Κατά μέσο όρο, αυτή τη στιγμή, προστίθενται στο προσδόκιμο ζωής τρεις μήνες το χρόνο, και οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι θα υπάρχουν ένα εκατομμύριο αιωνόβιοι σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2030. Μέχρι σήμερα, ο άνθρωπος που έζησε τα περισσότερα χρόνια έφτασε τα 122 και ήταν στην Ιαπωνία όπου και υπήρχαν περισσότεροι από 44.000 αιωνόβιοι το 2010.

Κάποιοι ερευνητές λένε, ωστόσο, ότι η τάση για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπορεί να διακοπεί λόγω της επιδημίας της παχυσαρκίας που τώρα απλώνεται, πέρα ​​από τις πλούσιες χώρες, και στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Για μερικούς, η προοπτική του να ζήσουν εκατοντάδες χρόνια δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική. Πολλοί φέρνουν στο νου τους μια κοινωνία ηλικιωμένων ανθρώπων, αδύναμων που δεν είναι ικανοί να αντεπεξέλθουν.

Ωστόσο, ο Dr De Grey λέει ότι δεν δουλεύει γι αυτό. «Σκοπός μας δεν είναι να διατηρούμε τους ανθρώπους ζωντανούς σε κακή κατάσταση. Προσπαθούμε να αποτρέψουμε τα άτομα από το να αρρωσταίνουν, ως αποτέλεσμα των γηρατειών.
”H μεγαλύτερη διάρκεια ζωής που θα χαρίσει η συγκεκριμένη θεραπεία θα αποτελεί παρενέργεια της καλύτερης υγείας. ”
Περισσότερα: dailymail

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ