Χωρίς βιβλία τα σχολεία

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις βιβλίων λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς δεν έχουν τυπωθεί αρκετοί τίτλοι βιβλίων.  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τους 183 τίτλους για το δημοτικό σχολείο, έτοιμοι είναι οι 15, για το γυμνάσιο από τους 178 οι 5, για το λύκειο από τους 207 οι 13, ενώ για την τεχνική εκπαίδευση από τους 419 τίτλους οι 26.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, το ελεγκτικό συνέδριο δεν υπέγραψε ακόμη τη σύμβαση για την προμήθεια του χαρτιού. Για όσα σχολικά βιβλία έχουν τυπωθεί μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιηθεί χαρτί που έχει περισσέψει από τις προηγούμενες χρονιές. Υπολογίζεται ότι για τα 45 εκατομμύρια τεύχη των 1.200 τίτλων σχολικών βιβλίων απαιτούνται 15.000 τόνοι χαρτί, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 26 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που έστειλε απόψε στα σχολεία καλεί τους εκπαιδευτικούς να βγάζουν φωτοτυπίες από το υλικό που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “ψηφιακό σχολείο”, ενώ αναφέρει ότι θα διανεμηθούν και DVD στους μαθητές με τη σχολική ύλη.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στο υπουργείο Παιδείας, ενώ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν ευθύνες από όσους είχαν αναλάβει να διεκπεραιώσουν το έργο αυτό.

Πηγή: enet.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com