Αντιπρόσωποι του δήμου Τυρνάβου στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων

Με τρεις δημοτικούς συμβούλους και το δήμαρχο κ. Ν. Μαλάκο που μετέχει εξ οφίτσιο θα εκπροσωπηθεί ο δήμος Τυρνάβου στη συνέλευση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) του νομού που θα εκλέξει το πρώτο της διοικητικό συμβούλιο και τους εκπροσώπους για την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας, Στην εκλογική διαδικασία που έγινε το βράδυ της Τρίτης το δημοτικό συμβούλιο εξέλεξε ως αντιπροσώπους στην Π.Ε.Δ. τους κ.κ. Δημήτρη Ζώη και Βασίλη Νταβαρούκα από την πλειοψηφία και τον κ. Αθανάσιο Νασίκα από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Θέση αντιπροσώπου διεκδίκησε και ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Ν. Μπαντόγιας ο οποίος όμως δεν εξελέγη.

ΑΠΟΧΩΡΗΣ

Με τη διαδικασία διαφώνησαν οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι κ.κ. Λέλα Μάγγου – Στατήρη και Στέλιος Χατζηκράχτης οι οποίοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση κάνοντας την παρακάτω δήλωση:

«Το Προεδρικό Διάταγμα 75/22-08-2011 για την εκλογή των αντιπροσώπων των Δήμων στην ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ ολοκληρώνει το αντιδημοκρατικό πλαίσιο στην εκπροσώπηση των συνδυασμών στα όργανα των Δήμων.

Με τη συγκεκριμένη διαδικασία θα συνδεθεί ακόμη πιο πολύ η νέα διοικητική δομή – Καλλικράτης με τους σχεδιασμούς και μηχανισμούς της κεντρικής εξουσίας με απώτερο σκοπό την προώθηση αντιλαϊκών επιλογών μέσα από τη λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης και των Περιφερειακών συμβουλίων.

Γι ακόμη μια φορά τα όργανα αυτά έρχονται να ενισχύσουν την κυρίαρχη πολιτική, το δικομματισμό και τους συνοδοιπόρους αυτού και να περιορίσουν την αντίδραση των δυνάμεων που διαφωνούν με την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Καλλικράτη.

Καταγγέλλουμε αυτή τη διαδικασία που αποσκοπεί στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» (με λιγότερους κραδασμούς) από τις πρόθυμες συναινετικές Δυνάμεις και απέχουμε απ’ τη διαδικασία εκλογής του οργάνου της ΠΕΔ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ