Ο Θείος Σαμ έμπορος ναρκωτικών;

Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, μια χούφτα Αμερικανοί έχουν παραλάβει υψηλής ποιότητας μαριχουάνα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Είναι όλα μέρος μιας ελάχιστα γνωστής πρωτοβουλίας (Compassionate Investigational New Drug program)  που προήλθε από μια απόφαση δικαστηρίου το 1976, η οποία δημιούργησε τους πρώτους νόμιμους καπνιστές μαριχουάνας…

Το θέμα έγινε γνωστό όταν αστυνομικός σταμάτησε μια από τους νόμιμους χρήστες,  ενώ οδηγούσε στο Όρεγκον. Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν ότι η μαριχουάνα στην κατοχή της ήταν νόμιμη, πράγμα που οδήγησε σε έρευνα και έβγαλε στο φως το ελάχιστα γνωστό πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Πρόκειται για ιατρική μαριχουάνα. Ο Irvin Rosenfeld, για παράδειγμα, πάσχει από μια σπάνια πάθηση των οστών και χρησιμοποιεί τη μαριχουάνα για θεραπεία του πόνου του. Ο George McMahon πάσχει από μια σπάνια νευρολογική ασθένεια γνωστή ως Σύνδρομο Νυχιών Patella (NPS), που χαρακτηρίζεται από ανωμαλίες στα νύχια, τα γόνατα, τους αγκώνες, και τη λεκάνη.

Δεκαέξι πολιτείες επιτρέπουν σήμερα την ιατρική μαριχουάνα. Η κυβέρνηση σταμάτησε να δέχεται νέους ασθενείς στο πρόγραμμά της το 1992 όταν οι αρχές δημόσιας υγείας αποφάσισαν ότι η χρήση μαριχουάνας δεν είχε καμία επιστημονική αξία. Όμως, ο θείος Σαμ έκτοτε συνέχισε να προμηθεύει με μαριχουάνα τους τέσσερις ασθενείς που ζουν, «για ανθρωπιστικούς λόγους», σύμφωνα με τον Steven Gust του Αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου για την Κατάχρηση των Ναρκωτικών ουσιών. Αυτοί οι ασθενείς βασίζονται εδώ και δεκαετίες στο συγκεκριμένο φάρμακο για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα υγείας που έχουν.

Περισσότερα:cbsnews.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ