Ανεβάστε τη διάθεσή σας με φυσικό τρόπο

Υπάρχουν απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ομορφύνουμε την ημέρα μας. Ακολουθεί μια λίστα από πέντε πράγματα που βελτιώνουν τη διάθεσή μας τώρα!…

Παίξτε με ένα γούνινο φίλο
Το χάιδεμα ενός σκύλου για μόλις 15 λεπτά απελευθερώνει τις ορμόνες που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα, όπως η σεροτονίνη, η προλακτίνη και η οξυτοκίνη, και μειώνει την ορμόνη του στρες κορτιζόλη, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Missouri-Columbia. Είστε πιο πολύ άνθρωπος της γάτας; Μην ανησυχείτε: Άλλη έρευνα έδειξε ότι το να παίζει κάποιος με το γατάκι του, του δίνει μια παρόμοια διάθεση και τόνωση της υγείας του.

Κάντε τον εαυτό σας να χαμογελάσει
Πιέστε τον εαυτό σας να χαμογελάσει και θα αισθανθείτε καλύτερα. Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου Clark, από μια ομάδα συμμετεχόντων ζητήθηκε να χαμογελούν, και από μια άλλη ομάδα να είναι συνοφρυωμένοι. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες είδαν κινούμενα σχέδια-και αυτοί που χαμογελούσαν τα βρήκαν πιο αστεία από όσους ήταν συνοφρυωμένοι. Η απλή πράξη του χαμόγελου φαίνεται να ενεργοποίησε τα κέντρα ευτυχίας στον εγκέφαλο, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή, James Laird, PhD

Φάτε για να νιώσετε έκσταση
Προσθέστε τα τρόφιμα “χαράς” στη διατροφή σας: ψάρια, για τα ω-3 λιπαρά οξέα. Το  Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ διαπίστωσε ότι τα άτομα με χαμηλά επίπεδα αυτού του υγιούς λίπους είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι καταθλιπτικά.

Πλησιάστε τους αγαπημένους σας

Το ανθρώπινο άγγιγμα απελευθερώνει ενδορφίνες όπως η σεροτονίνη, μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό, κάνοντάς σας πιο χαλαρούς σύμφωνα με  μελέτη του Πανεπιστήμιου της Βόρειας Καρολίνας.

Γίνετε Πικάσο

Απελευθερώστε τον εσωτερικό σας Πικάσο και αναστρέψτε την αρνητική προοπτική σας. Οι συμμετέχοντες σε μία μελέτη του Boston College έγιναν πιο ευτυχισμένοι όταν δημιουργούσαν έργα τέχνης, που εξέφραζαν τα αρνητικά συναισθήματα τους. Το να γράφει κάποιος σε ένα περιοδικό έχει επίσης αποδειχθεί ότι έχει παρόμοια επίδραση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ