Κάτοικοι διέκοψαν μια ακόμη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τυρνάβου

Εκατοντάδες κάτοικοι του δήμου Τυρνάβου προχώρησαν για μια ακόμη φορά χθες σε κατάληψη της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου εμποδίζοντας για έκτη συνεχόμενη φορά τη συνεδρίαση του οργάνου διεκδικώντας φθηνό νερό σε όλο το δήμο και κατάργηση των τιμολογίων που ψήφισε κατά πλειοψηφία το συμβούλιο για το 2011 και το 2012.

Εν τω μεταξύ η έντονη παρουσία αστυνομικών οργάνων τόσο εντός του δημαρχιακού μεγάρου όσο και γύρω απ’ αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των διαμαρτυρόμενων κατοίκων όσο και σύσσωμης της αντιπολίτευσης που αποχώρησε στην αρχή της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τη στάση του δημάρχου.

Η επιμονή των κατοίκων στη δυναμική αντιπαράθεση με τη δημοτική αρχή μέχρι ν’ αλλάξει την πολιτική της στο νερό οδήγησε σε μια ακόμη διακοπή της συνεδρίασης που κύλησε χωρίς ιδιαίτερα επεισόδια χάρη και στη στάση της αστυνομίας που αποχώρησε από την αίθουσα, χωρίς να έλθει σε αντιπαράθεση με τους κατοίκους.

Ένα άλλο στοιχείο που προκάλεσε αγανάκτηση στους κατοίκους αλλά και στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ήταν η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να φέρει σε αντιπαράθεση απλήρωτους εργαζόμενους του δήμου με τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, ισχυριζόμενοι ότι δεν πληρώνονται λόγω των κινητοποιήσεων.

Το επιχείρημα του δημάρχου απέρριψε στέλεχος του σωματείου των εργαζομένων στους ΟΤΑ, καλώντας τους σε κινητοποίηση αφού όπως υποστήριζε ο μόνος υπεύθυνος για τη μη πληρωμή τους είναι η δημοτική αρχή.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καλώντας το δήμαρχο να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ