Γιατί τα αγόρια -συνήθως- ξεκινούν να μιλούν πιο αργά από τα κορίτσια

Τα αγόρια που εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης πριν από τη γέννησή τους, έχουν διπλάσιο κίνδυνο να παρουσιάσουν καθυστέρηση στην ομιλία σε σχέση με τα κορίτσια…

“Υπολογίζεται ότι το 12% των νηπίων παρουσιάζουν σημαντική καθυστέρηση στην ανάπτυξη της ομιλίας τους», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης, καθηγητής Andrew Whitehouse, από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας. “Ενώ η γλωσσική ανάπτυξη ποικίλλει μεταξύ των ατόμων, τα αγόρια τείνουν να την αναπτύσσουν αργότερα και με πιο αργό ρυθμό από τα κορίτσια.”

Η μελέτη εμφανίστηκε στις 26 Ιανουαρίου στο περιοδικό Journal of Child Psychology and Psychiatry

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα αρσενικά βρέφη με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης είχαν δύο έως τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν μια καθυστέρηση στην ομιλία σε σχέση με τα θηλυκά. Αντίθετα, τα κορίτσια που εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης έχουν μικρότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν το ίδιο πρόβλημα.

“Η καθυστέρηση στην ομιλία είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες που τα παιδιά οδηγούνται στον παιδίατρο,” ανέφερε ο Whitehouse. «Τώρα, τα ευρήματα αυτά μπορεί να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε το βιολογικό μηχανισμό στον οποίο οφείλεται η καθυστέρηση στην ομιλία, καθώς και την ανάπτυξη της ομιλίας γενικότερα.”

Πηγή:Health.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ