Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη έξω από τα δικαστήρια

Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας την Τετάρτη κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δίκης 4 νεαρών που το Φεβρουάριο του 2009 κατηγορούνται ότι απαλλοτρίωσαν τρόφιμα από σούπερ μάρκετ και τα μοίρασαν σε καταναλωτές που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην παρακείμενη λαϊκή αγορά. Η συγκέντρωση γίνεται από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Στις 11 Φλεβάρη του 2009 ομάδα νεαρών με καλυμμένα τα πρόσωπά τους μπήκε σε σούπερ μαρκετ της Λάρισας, απαλλοτρίωσε τρία καρότσια με είδη διατροφής (μακαρόνια, ρύζι, κλπ) και τα μοίρασε στον κόσμο που ψώνιζε στην παρακείμενη λαϊκή.

      Η αστυνομία προσαγάγει τέσσερις φοιτητές από τη στάση του λεωφορείου των ΤΕΙ, μακριά από τον τόπο του «εγκλήματος», που κρίθηκαν ύποπτοι εξαιτίας της «εμφάνισης» τους και όταν βεβαιώνεται ότι είναι «γνωστοί» στην πόλη για την πολιτική τους δράση , η προσαγωγή μετατρέπεται σε σύλληψη.

        Την Τετάρτη  1 Φεβρουαρίου, οι τέσσερις νέοι δικάζονται με την κατηγορία «της ληστρικής κλοπής κατά συναυτουργία»!!!

       Συμμορία λοιπόν οι νεαροί «Ρομπέν των φτωχών» -όπως τους ονόμασαν τα ΜΜΕ- ληστρική κλοπή τα τρία καρότσια με τρόφιμα που μοιράστηκαν στον κόσμο, αλλά αθώες οι πολυεθνικές και τα καρτέλ τους, παραγραμμένα όλα τα εγκλήματα ληστείας και σφετερισμού δημόσιου χρήματος όταν γίνονται από την πολιτική και οικονομική ελίτ και είναι (δις)εκατομμύρια ευρώ.

     Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για πολιτική δίκη,  γιατί το μόνο και  «ακράδαντο» στοιχείο ενοχής είναι η πολιτική δράση αυτών των νέων (σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών), καμία άλλη ενοχή δεν αποδεικνύεται, επιπλέον η αξία των αγαθών είναι ευτελής και δεν δικαιολογεί κακουργήματα  εφόσον και το ίδιο το κατάστημα απέσυρε την μήνυση.

Ο στόχος των συλλήψεων ήταν τότε η τρομοκράτηση της νεολαίας που είχε βγει δυναμικά στο προσκήνιο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με  τις συλλήψεις δεκάδων «ύποπτων» νέων και με βαριά κατηγορητήρια (τρομονόμος) και εξακολουθεί, ενάντια σε όποιον αγωνίζεται και αντιστέκεται

Οι δίκες αυτές αποτελούν τα νέα ιδιώνυμα  και μια πρόβα για τον ολοκληρωτισμό που θέλουν να επιβάλλουν, ώστε να θωρακίσουν το σύστημα  από τις επερχόμενες κοινωνικές εκρήξεις που είναι βέβαιο ότι θα γεννήσει η συνεχής εξαθλίωση του κόσμου, η στυγνή εκμετάλλευση,  οι κραυγαλέες ανισότητες που δημιουργούνται από την απληστία του κεφαλαίου.

Εμείς, ως Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες Λάρισας:

Απαιτούμε την αθώωση των τεσσάρων φοιτητών,

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια των διωκτικών αρχών να στοχοποιήσουν και ποινικοποιήσουν κάθε μορφή κοινωνικής δράσης.

Χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια κοινωνικής χειραφέτησης των αδυνάτων ενάντια σε ένα σύστημα που φτιάχτηκε με σκοπό να απαλλοτριώσει τις ζωές μας.

Την Τετάρτη το πρωί  καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ