Πετυχημένη παντεχνική κινητοποίηση στη Λάρισα

Την κάθετη αντίθεσή τους στις προωθούμενες αλλαγές στη φορολόγηση των εισοδημάτων των μελών του κλάδου τους, στις αλλαγές που έρχονται στον ασφαλιστικό τους φορέα, αλλά και στη δραστική μείωση των αποθεματικών των ταμείων τους εξέφρασαν οι μηχανικοί της Θεσσαλίας που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που διοργάνωσε το τοπικό παράρτημα του ΤΕΕ στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των μηχανικών. Οι Λαρισαίοι μηχανικοί συναντηθήκαν με τη γ.γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς κ. Π. Γερακούδη στην οποία και παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματα των κλάδων τους.
Όπως αναφέρθηκε και χθες από τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Ντ. Διαμάντο τα κεντρικά αιτήματα των μηχανικών, είναι:
– Αποτροπή της νέας κλοπής των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων με το  “κούρεμα” των Ομολόγων, που για το ΤΣΜΕΔΕ θα σημάνει απώλεια 1.5 δισ. €.
– Αποτροπή της εφαρμογής των δυσβάστακτων αυξήσεων που προβλέπει το ” μεσοπρόθεσμο “, στην παρούσα φάση για τους ελεύθερους επαγγελματίες παλιούς και νέους, με μεγαλύτερες για τους νέους (μετά το 1993), με συνέπεια την διόγκωση της εισφοροδιαφυγής και την κατάρρευση του Ταμείου μας.
– Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών προβλέψεων των νόμων, στήριξη των Ταμείων.
– Έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας του «Προνοιακού κλάδου» με το προβλέψιμο ποσό υπέρ ΟΑΕΔ να πάει στον ΠΚ του ΤΣΜΕΔΕ.
– Αύξηση του ΠΔΕ – άμεση προώθηση του ΕΣΠΑ και των άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων
– Άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων στους ΕΔΕ και τους μελετητές ΔΕ, πίσω από τους οποίους «στοιχίζονται» δεκάδες άλλες επαγγελματικές ομάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι.
– Μείωση της δυσβάσταχτης φορολογίας- άμεση τόνωση της ρευστότητας της αγοράς
– Αποτροπή της παραπέρα διάλυσης των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών, της ιδιωτικοποίησης και των απολύσεων.
– Αποτροπή της Μισθολογικής και Βαθμολογικής μας ισοπέδωσης και ακύρωσης του κατάπτυστου Ν. 4024/2011.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ