Οχι στη νέα δανειακή σύμβαση και στο μνημόνιο διαρκείας

«Η νέα τοκογλυφική δανειακή σύμβαση και το νέο, αγριότερο μνημόνιο διαρκείας (2012-2020) απειλούν άμεσα το λαό και τη νεολαία με μαζική φτώχεια, ανεργία, πείνα και εξαθλίωση», ανέφεραν χθες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την οικονομική κρίση οι Δ. Δεσύλας και Γ. Σιφακάκης στελέχη του μετώπου υπογραμμίζοντας ότι για την ανατροπή αυτής της εφιαλτικής προοπτικής η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α παλεύει, προτείνει και συμβάλει σε ένα πανεργατικό – παλλαϊκό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της αντιλαϊκής επίθεσης και των φορέων της (κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ).
Όπως ανέφεραν θεμέλια του μετώπου είναι η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος και η Κοινή Δράση της Αριστεράς μέσα σε αυτό.
«Λέμε όχι στον καταστροφικό ενδοαριστερό «εμφύλιο», που εμποδίζει την ανατροπή της επίθεσης», σημείωσαν χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι διεκδικούν και προτείνουν ένα πρόγραμμα κοινής δράσης, εργατικής απάντησης και αριστερής διεξόδου από την κρίση με βασικά σημεία του την άρνηση της νέας τοκογλυφικής δανειακής σύμβασης, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και του νέου, αγριότερου μνημονίου διαρκείας.
Οι δύο εισηγητές πρότειναν αγώνα για να φύγει η μαύρη μνημονιακή συγκυβέρνηση Παπαδήμου, η τρόικα, η εποπτεία και για να απαιτηθεί η έξοδος από το ευρώ και την ΟΝΕ, η ρήξη και η αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ.
«Στάση πληρωμών στους δανειστές – τοκογλύφους, διαγραφή του χρέους σε αυτούς, προστασία της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων και των συντάξεων. Εθνικοποίηση τραπεζών, επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και όσων κλείνουν, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο. Ριζική μείωση στρατιωτικών δαπανών και εξοπλισμών. Ριζική αναδιανομή του πλούτου σε βάρος των κερδών, μείωση ωρών εργασίας με αύξηση μισθών, απαγόρευση απολύσεων, κατάργηση όλων των χαρατσιών. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη και υπηρεσίες», ήταν μερικές από τις προτάσεις τους.
Αναφερόμενοι στο πολιτικό μέτωπο της άλλης αριστεράς που απαιτούν οι ανάγκες της ταξικής πάλης και η εποχή μας πρότειναν μέτωπο Αντικαπιταλιστικής – Επαναστατικής – σύγχρονα Κομμουνιστικής Αριστεράς, στο οποίο όπως ανέφεραν ηη ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θα αποτελέσει το πρώτο βήμα.
«Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε την επίθεση, όχι για να εισπράξουμε εκλογικά εκ των υστέρων από τα συντρίμμια που θα αφήσει στο πέρασμά της. Υποτάσσουμε την εκλογική μας παρέμβαση στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος και όχι ανάποδα. Υποτάσσουμε τα μέσα (κόμμα, μέτωπο, κίνημα) στο σκοπό που είναι η πλήρης απελευθέρωση των εργαζομένων και όχι το σκοπό στα μέσα, ακυρώνοντας έτσι το σκοπό», κατέληξαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ