ΕΟΑΣΝΛ: Να αποζημιωθούν γεωργοί και κτηνοτρόφοι

Την άμεση έναρξη της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ζητά με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, καλώντας τον ΕΛΓΑ να αποζημιώσει άμεσα και στο σύνολο των καταστροφών τους πληγέντες. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Εκτεταμένες καταστροφές στο πάγιο κεφάλαιο στην φυτική και κτηνοτροφική παραγωγή έχουν υποστεί σε πολλά χωριά του Νομού μας οι αγρότες και κτηνοτρόφοι εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Σε μια περίοδο που το αγροτικό και κτηνοτροφικό εισόδημα πλήττεται και μειώνεται συνεχώς από την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, οι νέες ζημιές οδηγούν σε απόγνωση τους πληγέντες παραγωγούς.
Επιβάλλεται άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής και ουσιαστικής αποζημίωσης των ζημιών από τον ΕΛΓΑ ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική δραστηριότητα τους οι πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους, ιδιαίτερα τους πληγέντες από την θεομηνία, να παλέψουν μαζί με τις συνεπείς δυνάμεις του αγροτικού κινήματος που εκφράζονται από την ΕΟΑΣΝΛ και τους Αγροτικούς Συλλόγους για αλλαγή και κατάργηση του νόμου λειτουργίας του ΕΛΓΑ που ισχύει σήμερα.
Να κλείσουν τα αυτιά τους σε φωνές που καλούν σε κατάργηση του ΕΛΓΑ ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ιδιωτικοποίηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής ασφάλισης. Αυτή η λύση οδηγεί στην είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής με πολύ ακριβότερα ασφάλιστρα και ακόμη πιο άδικες αποζημιώσεις.

Η μόνη λύση είναι αυτό που απαιτεί από πέρυσι η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι δηλαδή ΕΛΓΑ κρατικό φορέα με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει την παραγωγή και το πάγιο κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και θα αποζημιώνει στο 100% των ζημιών”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ