Μας καταστρέφουν κοιτάζοντας πώς θα διασωθούν

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Κατώτεροι των περιστάσεων αποδείχθηκαν για μια ακόμη φορά οι ηγέτες των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, οι οποίοι αν και συμφώνησαν να βάλουν ταφόπλακα στις ελπίδες και τα όνειρα για μια φυσιολογική ζωή, εκατομμυρίων Ελλήνων, αποδεχόμενοι το πακέτο της τρόικας για τα εργασιακά, που μας γυρίζει δεκάδες χρόνια πίσω, αλλά και μια σειρά άλλων ρυθμίσεων που διαλύουν την κοινωνία και την μικρομεσαία επιχείρηση, προφασίστηκαν ότι διαφωνούν… σε ένα από τα άρθρα του μνημονίου που αφορά το κούρεμα των επικουρικών ή των κύριων συντάξεων ώστε να εξοικονομηθούν περίπου 300 εκ. ευρώ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήλθαν λίγες ώρες αργότερα να συμφωνήσουν και σε αυτό, αποδεικνύοντας το πόσο γελοίοι είναι.

Φυσικά δεν είναι ότι τους πήρε ο πόνος για τους συνταξιούχους, αλλά ήταν μία πρώτης τάξης ευκαιρία να δημιουργήσουν δεδομένα που θα τους βοηθήσουν στο εσωτερικό της χώρας σε μια προσπάθεια να διασωθούν οι ίδιοι και τα κόμματά τους από την οργή και την αγανάκτηση των Ελλήνων.

Αν πράγματι τους ενδιέφεραν οι συνταξιούχοι, όχι μόνο δεν θα συμφωνούσαν στις προηγούμενες περικοπές των συντάξεων, αλλά δεν θα επέτρεπαν και χθες την τρόικα να προχωρήσει στις τεράστιες περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους που μειώνει δραματικά τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων με ότι κινδύνους κάτι τέτοιο συνεπάγεται για το μέλλον των συντάξεων.

Δυστυχώς οι πρόεδροι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, και του ΛΑΟΣ απέδειξαν ότι είναι ηγετίσκοι που ούτε ξέρουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν παίρνοντας αποφάσεις για το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι, ούτε όμως διαθέτουν και το θάρρος να βγουν στην κοινωνία και να πουν ότι δέχθηκαν τα μέτρα επειδή πιστεύουν ότι έτσι θα σωθεί η χώρα και ο λαός, ή επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά.

Αντί όμως μιας αντρίκιας πολιτικής στάσης ακούσαμε τον κ. Γ. Καρατζαφέρη να απαγγέλει στίχους του Καβάφη, να θυμάται τραγούδι των Beatles και να χρησιμοποιεί γλώσσα που θα τη ζήλευε και η Πυθία.

Την ίδια ώρα ο κ. Αντώνης Σαμαράς που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο κείμενο της τρόικας ξεπερνώντας τη μία μετά την άλλη τις «κόκκινες» γραμμές που δήθεν είχε βάλει όλο το προηγούμενο διάστημα από το γραφείο του στη Συγγρού, άρχισε να μιλάει για σκληρή διαπραγμάτευση και για προσπάθεια διάσωσης του λαού, λες και βρισκόταν σε άλλη χώρα ή ακόμα και σε άλλο πλανήτη.

Μάλιστα είχε το θράσος να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό, λέγοντας ότι παλεύει για τη σωτηρία μας και γι’ αυτό πρέπει να τον ψηφίσουμε.

Τέλος ο κ. Γ. Παπανδρέου, αφού και αυτός όπως και ο κ. Σαμαράς είπε ναι σε όλα, θυμήθηκε ότι ηγείται ενός «σοσιαλιστικού» κόμματος και έβαλε δήθεν κόκκινη γραμμή στο θέμα των συντάξεων, που είχε περικόψει τόσες φορές από το 2010 μέχρι σήμερα σαν πρωθυπουργός της χώρας και σαν συγκυβερνήτης.

Αν μη τι άλλο οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί απέδειξαν για μια ακόμη φορά χθες ότι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον ελληνικό λαό, αφού δεν έχουν το σθένος να πουν όχι στην καταστροφή της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας, αποδεχόμενοι άκριτα το κείμενο των τροϊκανών το οποίο άρχισαν ήδη να αμφισβητούν πολλοί στην Ε.Ε.

Και επειδή δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα καλά θα κάνουν να καθίσουν στην άκρη ακούγοντας έστω για μία φορά τη φωνή του λαού και της βάσης των κομμάτων τους συμβάλλοντας στο να απορριφθεί μέσα στη Βουλή το έκτρωμα που θα μας διαλύσει.

Επειδή όμως δεν διαθέτουν την απαραίτητη τόλμη και κυρίως κουλτούρα να αποδεχθούν το έγκλημά τους έχει χρέος ο ελληνικός λαός να τους εμποδίσει. Με τον αγώνα του και με τις αντιδράσεις του θα πρέπει να εμποδίσει τα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας κάνοντας το ελληνικό κοινοβούλιο να πει όχι στα νέα μέτρα που υποθηκεύουν τη χώρα για δεκάδες χρόνια και οδηγούν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Για το λαό ένας δρόμος υπάρχει. Ο δρόμος του αγώνα και της αντίστασης. Δεν θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας καταστρέψουν με το ψευτοδίλημμα σκληρά μέτρα και φτώχεια ή χρεοκοπία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ