Οι δημόσιοι υπάλληλοι λένε όχι στα νέα μέτρα

Κάλεσμα συμμετοχής σε μαζικές κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, απηύθυναν χθες τα μέλη του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ επισημαίνοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να πουν βροντερό όχι στα νέα μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων του νομού και πρώτος σε σταυρούς στις πρόσφατες εκλογές ανάδειξης νέας διοίκησης στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Δ. Παπαποστόλου η χθεσινή συμφωνία των πολιτικών αρχηγών έχει δραματικά αρνητικές επιπτώσεις για τους νέους, τους άνεργους, τους μισθωτούς, για ολόκληρη την κοινωνία

«Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις θα πουν ένα μεγάλο “όχι” στη διάλυση της κοινωνίας, στους απαράδεκτους εκβιασμούς της τρόικας, στη νέα δανειακή σύμβαση και στο νέο βάρβαρο μνημόνιο που  συμφώνησαν η κυβέρνηση και η τρόικα και το οποίο οδηγεί την κοινωνία στην καταστροφή και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα.

Η μάχη για να αποτραπούν οι δραματικές μειώσεις όχι μόνο στους κατώτατους αλλά και σε όλους τους μισθούς, οι νέες βίαιες μειώσεις στις συντάξεις, επικουρικές και κύριες, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, οι χιλιάδες απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα, η κατάργηση των Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων και του κοινωνικού κράτους που έχει απομείνει είναι υπόθεση και ευθύνη όλων, ολόκληρης της κοινωνίας», ανέφερε ο κ. Παπαποστόλου, καλώντας τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση καθώς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Νομαρχίας και αύριο στις 12 το μεσημέρι στη συγκέντρωση -συλλαλητήριο στην πλατεία Ταχυδρομείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ