Υπό κατάληψη η περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε κατάληψη του διοικητηρίου της περιφέρειας Θεσσαλίας προχώρησαν σήμερα διαδηλωτές που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση της Λάρισας, στα μπλοκ των Αριστερών Παρεμβάσεων, της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, της επιτροπής αγώνα κατά των χαρατσιών και των αγανακτισμένων, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν την αντίθεσή τους στα μέτρα που προωθεί το νέο μνημόνιο.

Οπως ανέφερε στον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό η συντονιστική επιτροπή που συγκροτήθηκε από τους καταληψίες το διοικητήριο της περιφέρειας θα παραμείνει υπό κατάληψη μέχρι και την Κυριακή οπότε και θα ψηφιστεί το νέο μνημόνιο στη Βουλή.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των πολιτών επισημαίνοντας ότι το δεύτερο μνημόνιο που συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας θα είναι καταστροφικό για τη χώρα. Μάλιστα σημείωσε ότι θα πρέπει οι λαϊκές αντιδράσεις να γίνουν γνωστές και στο εξωτερικό αφού το νέο μνημόνιο αποτελεί με βεβαιότητα πρόβα για ανάλογα μέτρα και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Τέλος αποδέχθηκε το αίτημα της επιτροπής για την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης των νέων μέτρων από το περιφερειακό συμβούλιο.

Αργά το απόγευμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τα μέλη της Σ.Ε. της κατάληψης απηύθυναν κα΄λεσμα στους πολίτες να πυκνώσουν τις γραμμές των καταληψιών και να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στο μνημόνιο και στην καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο της συνε΄χισης των κινητοποιήσεων και με δεδομένο ότι η περιοφέρεια θα παραμείνει υπό κατάληψη τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή η σ.ε. της κατάληψης ανακοίνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 10.30 το πρωί στην πλατεία νομαρχίας και συνέχεια πορεία προς την κεντρική παλατεία, αλλά και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5 το απόγευμα στην πλατεία νομαρχία επίσης και πορεία στη συνέχεια προς τη νομαρχία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ