Στο δρόμο ο λαός ενάντια στο νέο μνημόνιο

Συνεχίστηκαν και χθες με αμείωτη ένταση παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Λάρισας ενάντια στο νέο μνημόνιο αφού εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν τόσο στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην κεντρική πλατεία, όσο και στη συγκέντρωση του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή πολιτών στην κατάληψη του διοικητηρίου της Περιφέρειας που ξεκίνησε προχθές και θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι σήμερα που θα ψηφιστεί στη Βουλή το νέο μνημόνιο. Μάλιστα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το ΠΑΜΕ διοργανώνουν νέα κινητοποίηση σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν οι καταληψίες της Περιφέρειας, ενώ ο ΣΥΝ ανακοίνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία νομαρχίας σήμερα στις 5 μ.μ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Μιλώντας στη χθεσινή συγκέντρωση του ΕΚΛ ο αντιπρόεδρος κ. Π. Λιόλιος τόνισε ότι ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα ότι οι κυβερνώντες παραμένουν κυρίαρχοι στα πολιτικά πράγματα της χώρας, όσο ο λαός τους επιτρέπει να συνεχίζουν να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς και να υπογράφουν τα νέα μνημόνια και τις νέες δανειακές συμβάσεις.

«Η χώρα μας θα οδηγείται συνειδητά σε μεγαλύτερα αδιέξοδα, ο λαός μας θα οδηγείται στην πλήρη εξαθλίωση. Ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο μέσος εργαζόμενος των 300 – 500 ευρώ, ο μικροεπαγγελματίας πρέπει να πάψει να κλείνεται το σπίτι του και να δέχεται τα γεγονότα απ’ την τηλεόραση! Να δέχεται να τον τρομοκρατούν, να το μαυρίζουν την ψυχή οι πρεζεντέρηδες οι αυτιάδες και όλοι αυτοί οι καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι  που παρελαύνουν καθημερινά απ’ τα κανάλια και μας μαυρίζουν την ψυχή μας.

Η θέση όλων μας είναι εδώ στο κίνημα. Από δω θα δοθεί η λύση που συμφέρει  στο λαό και όχι απ’ την τηλεόραση και τα κανάλια που είναι ιδιοκτησία των μεγαλοβιομηχάνων.

Αυτοί μέσα απ’ τα κανάλια τους προσπαθούν να περάσουν τη δική τους φιλοσοφία τα δικά τους συμφέροντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιόλιος.

Τέλος ο κ. Λιόλιος αφού για μια ακόμη φορά κάλεσε τους πολίτες να πυκνώσουν τη γραμμή του αγώνα προειδοποίησε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα γι’ αυτό που έρχεται και τους κάλεσε να οργανωθούν στα συνδικάτα και να αντιπαλέψουν τα μέτρα.

Η ΑΔΕΔΥ

Συγκέντρωση διοργάνωσε χθες και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ταχυδρομείου κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων κ. Δ. Παπαποστόλου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι της χώρας απαιτούν την ακύρωση και ανατροπή των πολιτικών που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα.

«Αρνούμαστε και απορρίπτουμε τη μόνιμη και διαρκή λιτότητα, την κατάργηση των κοινωνικών παροχών, την υποταγή  των εργαζομένων και των πολιτών στις πιο ακραίες απαιτήσεις των «αγορών» και των τραπεζιτών.

Τις εφεδρείες, τις απολύσεις, την ανεργία, την κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο.

Την ανατροπή και αμφισβήτηση των ΣΣΕ στον Ιδ. Τομέα, στις ΔΕΚΟ, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Τις νέες δραματικές περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων.

Τη νέα δραστική  περικοπή των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Την εκποίηση – ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, των Οργανισμών και Φορέων του Δημοσίου, στρατηγικής σημασίας και κοινωνικού οφέλους.

Την φοροεπιδρομή κατά των μονίμων και σταθερών «υποζυγίων» που πληρώνουν και διπλοπληρώνουν φόρους.

Την πλήρη και ανεξέλεγκτη ελαστικοποίηση και καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων και των βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων!

Την υποβάθμιση και διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών και ιδιαίτερα της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας», ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι λένε όχι στον απαράδεκτο εκβιασμό των τροϊκανών, στα δεσμά των μνημονίων των άδικων, σκληρών, υφεσιακών και αδιέξοδων φορολογικών, οικονομικών και αντικοινωνικών μέτρων που προετοιμάζονται.         

«Η μάχη για να αποτραπούν οι δραματικές μειώσεις όχι μόνο στους κατώτατους αλλά και σε όλους τους μισθούς, οι νέες βίαιες μειώσεις στις συντάξεις, επικουρικές και κύριες, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, οι χιλιάδες απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα, η κατάργηση των Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων και του κοινωνικού κράτους που έχει απομείνει είναι υπόθεση και ευθύνη όλων, ολόκληρης της κοινωνίας», κατέληξε ο κ. Παπαποστόλου.

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Συνεχίζουν την κινητοποίησή τους και οι συμμετέχοντες στην κατάληψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίοι χθες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Λάρισας και ενώθηκαν με τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία. Για σήμερα οι καταληψίες προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 5 μ.μ. στην πλατεία νομαρχίας και στη συνέχεια πορεία προς την κεντρική πλατεία όπου θα γίνει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το ΕΚΛ και το ΠΑΜΕ.

Ο ΣΥΝ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του Συνασπισμού με ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση σήμερα στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Νομαρχίας.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΝ αναφέρονται τα εξής:

«Χρειάζεται από κοινού να ενθαρρύνουμε και να στηρίξουμε τους μαζικούς αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας μας. Κινητοποιήσεις που θα μπορέσουν να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και την κυβέρνηση των ενόχων, ώστε να υπάρξει η μόνη δημοκρατική διέξοδος, οι εκλογές, για να αναδιαμορφωθεί ριζικά ο πολιτικός συσχετισμός σε προοδευτική κατεύθυνση.

Η αντίσταση, η αλληλεγγύη και η διαμόρφωση της ελπίδας για την προοδευτική διέξοδο από την κρίση πρέπει να είναι η δικιά μας απάντηση στη χώρα μας και προς όλους τους δοκιμαζόμενους λαούς της Ευρώπης. Απάντηση που θα αντιστοιχεί στη σημασία των ιστορικών εξελίξεων που βιώνουμε και των κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων του λαού μας που απειλούνται με συρρίκνωση προς όφελος των δυνάμεων του κεφαλαίου και όσων δημιούργησαν την κρίση.

Ας μην αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει η χώρα των ανέργων, των εξαθλιωμένων, της κοινωνικής ερήμωσης.

Ας μην επιτρέψουμε η νέα γενιά και το πιο παραγωγικό κομμάτι αυτού του τόπου να φύγει στο εξωτερικό.

Να φύγει η κυβέρνηση, η τρόικα και τα τρία κόμματα που στηρίζουν αυτό το διασυρμό.

Το δίλημμα πια είναι ξεκάθαρο: Ή εμείς ή αυτοί

Μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Ο μόνος δημοκρατικός δρόμος είναι εκλογές τώρα!

Σήμερα απεργούμε, διαδηλώνουμε.

Όλοι σήμερα στην πλατεία Νομαρχίας της Λάρισας στις 5 το απόγευμα

Όλοι-ες στους δρόμους, όλοι-ες στις πλατείες.

Τώρα είναι η ώρα της αντίστασης και της αλληλεγγύης.

Η ώρα του λαϊκού ξεσηκωμού.

Η ώρα για την πλατιά συσπείρωση και την μεγάλη ανατροπή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ