ΕΛΜΕ Λάρισας: Η κυβέρνηση οδηγεί το λαό στον τάφο…

Σκληρή ανακοίνωση για τις κυβερνητικές επιλογές στο χώρο της υγείας εξέδωσε χθες η ΕΛΜΕ Λάρισας υποστηρίζοντας ότι οι επιλογές αυτές θα οδηγήσουν το λαό στον τάφο. Μάλιστα επικαλούνται και δείκτες που δείχνουν αύξηση στις αυτοκτονίες αλλά και στα καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ κάνουν αναφορά και στην κατάσταση που επικρατεί στο ΓΝ Λάρισας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση  με τις πλάτες και τις ευλογίες του Δ.Ν.Τ και της Ε.Ε, με την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου όχι μόνο οδηγεί τους εργαζόμενους και το λαό στον εργασιακό μεσαίωνα και την απόλυτη εξαθλίωση, αλλά και με τις ανατροπές στο χώρο της υγείας, στον …τάφο.

Η εμπειρία των χωρών που εφαρμόστηκαν ανάλογες πολιτικές αλλά και οι πρώτοι μακάβριοι δείκτες στον τομέα της υγείας στη χώρα μας, είναι αποκαλυπτικοί.

Αύξηση κατά 17% – 36% στις καταγεγραμμένες απόπειρες αυτοκτονιών. Αλματώδης άνοδος στα καρδιοαγγειακά νοσήματα, εκτίναξη των ψυχικών νοσημάτων.

Ο υδροκέφαλος Οργανισμός ΕΟΠΥΥ, που έχει πάρει τα χειρότερα χαρακτηριστικά των συγχωνευόμενων οργανισμών έχει οδηγήσει πολλούς γιατρούς να μην συμβληθούν μαζί του με τεράστιες συνέπειες για τους ασφαλισμένους εκπαιδευτικούς (να πληρώνουν στην ουσία από την τσέπη τους την επίσκεψη). Και η οικονομική αφαίμαξη δεν έχει τέλος.

Από 1 Ιανουαρίου ο ασθενής καταβάλλει 25% συμμετοχή σε όλα τα φάρμακα και 15% συμμετοχή σε διαγνωστικές εξετάσεις, ενώ μεγάλες κατηγορίες διαγνωστικών εξετάσεων δεν δικαιολογούνται και κατηγορίες φαρμάκων δε συνταγογραφούνται.

Ο στραγγαλισμός των υπηρεσιών υγείας έρχεται στα δημόσια νοσοκομεία και απ’ την τεράστια μείωση των λειτουργικών δαπανών, που για το 2012 προβλέπεται για 45%.

Με αυτό τον προϋπολογισμό τα νοσοκομεία μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι τον Ιούνιο.

Το Γ.Ν. Λάρισας κατά την εκτίμηση των διοικήσεων των δυο σωματείων γιατρών και εργαζομένων, θα κλείσει ή θα παραμείνει ως σταθμός πρώτων βοηθειών. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με δεδομένη την απόφαση γιατρών και εργαζομένων του ΓΝΛ να δώσουν μάχη για να μην κλείσει το νοσοκομείο, η συμπαράσταση – συμπαράταξη των εκπαιδευτικών στον αγώνα για δημόσια υγεία είναι αυτονόητη.

Γιατί  η επίθεση απ’ την αντιδραστική συμμαχία αγορών, τραπεζών, κεφαλαίου, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. και των κυβερνήσεων του πολιτικού κατεστημένου, μπορεί να απαντηθεί με τη συγκρότηση του αντίπαλου μετώπου των εργαζομένων, ανέργων, νέων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων με αγωνιστική ταξική ενότητα και με συντονισμό των αγώνων που δεν θα εγκλωβίζεται σε μάχες για την τιμή των όπλων.

Γιατί  η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια, το νερό, οι δρόμοι είναι δημόσια αγαθά για το λαό και όχι εμπορεύματα και πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ