Σε νέο κτήριο η Κτηνιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Προσθήκες εγκαταστάσεων τμήματος Κτηνιατρικής στην Καρδίτσα, Κτήριο Α’ γραμματεία – Κτήριο Β’ αίθουσες» προϋπολογισμού 1.693.710,00 ευρώ.

«Ένα σημαντικό έργο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προχωρά σε υλοποίηση», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός

Ειδικότερα, ο κ. Αγοραστός υπέγραψε χθες την προέγκριση συμβασιοποίησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που είναι ο δικαιούχος και φορέας υλοποίησης για το εν λόγω έργο, για ποσό προς υπογραφή σύμβασης 736.650,32 ευρώ. Αναμένονται άμεσα οι ενέργειες του Πανεπιστημίου για σύναψη της σύμβασης εκτέλεσης του έργου με τον αναδειχθέντα ανάδοχο στο σχετικό διαγωνισμό, ώστε να ξεκινήσει και η υλοποίησή του.

Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και με την υπάρχουσα δομή του, για να μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση. Εμείς στηρίζουμε τις κτιριακές του ανάγκες, βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα της Θεσσαλίας και αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα εντάξουμε και νέα έργα που θα βοηθήσουν την υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου».

Το έργο «Προσθήκες εγκαταστάσεων τμήματος Κτηνιατρικής στην Καρδίτσα, κτήριο Α’ γραμματεία – κτήριο Β’ αίθουσες» αφορά την κατασκευή δύο νέων κτηρίων (κτήριο Α’ – γραμματεία και κτήριο Β’ – αίθουσες διδασκαλίας) συνολικού εμβαδού 686,26 τ.μ. εντός του οικοπέδου των υπαρχουσών εγκαταστάσεων του Τμήματος Κτηνιατρικής στη συνοικία Αγ. Νικολάου Καρδίτσας. Το κτήριο Α’ εμβαδού 110,24 τ.μ. είναι ισόγειο και περιλαμβάνει τους εξής χώρους: τρία γραφεία – ένα διευθυντού και δύο γραμματείας – καθώς και βοηθητικούς χώρους, κουζινάκι και βεστιάριο. Έχει απευθείας είσοδο από την πλευρά της οδού και συνδέεται με το υπάρχον κτήριο με κλειστό διάδρομο. Το κτήριο Β’ εμβαδού 552,01 τ.μ. είναι ισόγειο σε ελαφρά υπερύψωση από την στάθμη του περιβάλλοντος χώρου και περιλαμβάνει χώρους για αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία και βοηθητικούς χώρους. Η κύρια είσοδος γίνεται από την πλευρά προσπέλασης που συνδέεται με το υπόλοιπο συγκρότημα του campus με κεκλιμένο επίπεδο που δημιουργεί ημιυπαίθριο χώρο, με τις δύο αίθουσες να τοποθετούνται αντιδιαμετρικά του κοινόχρηστου χώρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ