Ισχυρή η παρουσία επιχειρήσεων του Τυρνάβου στη διεθνή έκθεση ποτών του Ντίσελντορφ

Από την Κυριακή 4 Μαρτίου έως την Τετάρτη 6 Μαρτίου διεξήχθη στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας η διεθνής έκθεση οίνων Prowein 2012. Περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες προσήλθαν την πιο γνωστή ίσως έκθεση του κλάδου στην οποία εξέθεσαν τα προϊόντα τους 3930 εκθέτες από 50 διαφορετικές χώρες. Από την Ελλάδα μετείχαν σαράντα έξι (46) επιχειρήσεις. Το Επιμελητήριο Λάρισας, στηρίζοντας την εξωστρέφεια των προϊόντων της περιοχής μας, μετείχε στην Prowein με τις ακόλουθες δέκα (10) επιχειρήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων προέρχονται από τον Τύρναβο:

Κατσάρος Νικόλαος & Σια Ο.Ε.          Ούζο, τσίπουρο, μπράντυ, λικέρ

Κτήμα Ζαφειράκη Παραγωγή οίνου

Οινοποιία Ελασσόνας -Λόλας Γ.- Φτίκας Γ. Ο.Ε.         Οίνος από βιολογικά σταφύλια

Αποσταγματοποιία-Οινοποιία Καρδάση          Ούζο, τσίπουρο, μπράντυ

Κτήμα Ξηρομερίτη Παραγωγή οίνου

Αμπέλου Τέχνη – Σταυράκης Θεόδωρος           Παραγωγή οίνου

Οινοποιία Ντούγκου Παραγωγή οίνου

Οινοποιία Χρυσοχόου – Ραψάνη          Παραγωγή οίνου

Κτήμα Δ. Μίγας           Τοπικοί οίνοι

Καβαρατζής Ελευθέριος Ούζο, τσίπουρο

Τα περίπτερα των μελών μας επισκέφτηκαν χονδρέμποροι και διανομείς κρασιού από διάφορες χώρες δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για τα λαρισαϊκά κρασιά και αποστάγματα και θέτοντας τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασίες.

Στο wine bar του ΟΠΕ οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά κρασιά που επέλεξε για το σκοπό αυτό ο master wine κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης. Μεταξύ αυτών και τα λαρισαϊκά κρασιά :

Κοραλλένιος 2011 Αμπέλου Τέχνη

Καλούδα Λευκό 2011 Οινοποιία Ελασσόνας

Ραψάνη Χρυσοχόου Special Edition 2009 Ραψάνη Χρυσοχόου

Ραψάνη 2009 Οινοποιία Ντούγκου

Λημνιώνα 2008           Κτήμα Ζαφειράκη

Παλαιός Άμπελος 2007 Κτήμα Δ. Μίγα

Cabernet Sauvignon 2005 Κτήμα Ξηρομερίτη

Ο οίνος Καλούδα 2008-ερυθρός της Οινοποιίας Ελασσόνας απέσπασε ένα από τα βραβεία της έκθεσης Prowein 2012 επιτυγχάνοντας μια ακόμη διάκριση για τα προϊόντα της περιοχής μας.

Τα περίπτερα της ελληνικής συμμετοχής επισκέφτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης συνοδευόμενος από στελέχη του οργανισμού. Από τον ΟΠΕ επισημάνθηκε ότι το Επιμελητήριο Λάρισας αποτελεί πρότυπο σε ό,τι αφορά τις δράσεις που προωθούν έμπρακτα και συστηματικά την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Τα περίπτερα των οινοποιών του Επιμελητηρίου Λάρισας επισκέφτηκαν οι εμπορικοί ακόλουθοι της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, κ. Ιάκωβος Κολλάρος και κα. Αντιγόνη Μαριόλη, ενημερώνοντας για θέματα σχετικά με την προώθηση των λαρισαϊκών προϊόντων στη αγορά της Γερμανίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ