Ασιατική μύγα απειλεί τα φρούτα στην Ευρώπη

Προερχόμενη από την ασιατική ήπειρο, η Drosophila suzukii βρέθηκε στην Ισπανία για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τα βόρεια της Ευρώπης, όπου έχει ήδη διασχίσει τις Άλπεις. Τα κεράσια και τα κόκκινα φρούτα είναι οι προτιμώμενοι στόχοι της, αλλά κάθε είδος φρούτου είναι κατάλληλο για να γεννήσει τα αυγά της… Το έντομο αυτό αποτελεί απειλή για τα φρούτα σε όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
“Από τα 3.000 γνωστά είδη Drosophilae, μόνο δύο είναι δυνητικά επικίνδυνα για τις καλλιέργειες φρούτων. Ένα από αυτά είναι η Drosophila suzukii,” διαβεβαιώνει η Gemma Calabria, ερευνήτρια στο Τμήμα Γενετικής του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης (Ισπανία ).

Η μύγα ανακαλύφθηκε τυχαία το φθινόπωρο του 2008 στη Rasquera (Ταραγόνα) και εξαπλώνεται με ρυθμό 1.400 χιλιομέτρων το χρόνο μέσω προσβεβλημένων φρούτων που μεταφέρονται από τον άνθρωπο.

Σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήχθη από την Calabria και την ομάδα της, η οποία έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό της Εφαρμοσμένης Εντομολογίας, διάφορες περιοχές της Γαλλίας και της Ιταλίας έχουν δεχτεί την επίθεσή της από το 2009.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το είδος αυτό της μύγας θα μπορούσε να προκαλέσει «σημαντική γεωργική επιδημία.»

Περισσότερα: Seed Daily

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ