522.000 ευρώ για ψηφιακές υπηρεσίες στην περιφέρεια Θεσσαλίας

Την ανάπτυξη ενός νέου και ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος μέσω της χρήσης ψηφιακών υπηρεσιών σχεδιάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα αυτό θα αποσκοπεί στην ηλεκτρονική καταγραφή ολόκληρου του κύκλου ζωής μιας «υπόθεσης» ενός πολίτη ή μιας επιχείρησης. Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει από την αίτηση που θα κατατεθεί, τα δικαιολογητικά που θα παραχθούν κατά τη διεκπεραίωση της, έως και την ολοκλήρωση της και την ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου.

Το «Σύστημα Διοικητικής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Λήψης Αποφάσεων» είναι προϋπολογισμού 522.000 ευρώ και εντάσσεσαι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Με το σύστημα αυτό φιλοδοξούμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τον πολίτη, παρά τη δεδομένη γραφειοκρατία και τον κατακερματισμό αρμοδιοτήτων που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Σήμερα καλούμαστε να κάνουμε ένα βήμα προς το μέλλον αξιοποιώντας τους υφιστάμενους πόρους με τον βέλτιστο τρόπο, παρέχοντας αναβαθμισμένες, ενοποιημένες, εύκολα προσβάσιμες και χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς πληροφορίες και υπηρεσίες».

Οι βασικοί στόχοι οι οποίοι επιδιώκονται με το εν λόγω σύστημα είναι:

– Παροχή προσωποποιημένων πληροφοριών στους πολίτες και επιχειρήσεις με ομοιογένεια, διαφάνεια και αξιοπιστία.

– Αδιάκοπη παροχή πληροφορίας

– Αύξηση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων της Περιφέρειας μέσα από εύχρηστα εργαλεία, αποτελεσματική διαχείριση ομάδων και εργασιών

– Παροχή αναλυτικής διοικητικής πληροφόρησης ώστε να συνάγονται συμπεράσματα για την αποδοτικότητα των μηχανισμών και την ενδεχόμενη απλοποίηση διαδικασιών

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΤΠΑ, το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ