Αντιπλημμυρικό έργο 1,7 εκ. ευρώ στο Δαμάσι

Την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δαμασίου σχεδιάζει μέσω του ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός  με σημερινή του απόφαση ενέταξε στο ΕΣΠΑ/Θεσσαλίας το έργο «Κατασκευή Αντιπλημμυρικών Έργων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου», προϋπολογισμού 1.700.000 €

Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, καθοριστικό για τη θωράκιση του Δαμασίου, το οποίο θα βοηθήσει να εκλείψουν πλέον τα προβλήματα που παρατηρούνταν κατά το παρελθόν. Παράλληλα προστατεύουμε το περιβάλλον και δίνουμε λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων που ταλαιπωρούν την περιοχή».

Το αντικείμενο του έργου είναι η διευθέτηση του χειμάρρου “Γαλουγάβρα”, ο οποίος διασχίζει το Δημοτικό Διαμέρισμα (Δ.Δ.) του Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου, με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού.

Προβλέπεται η διευθέτηση του χειμάρρου κατά το τμήμα του που διασχίζει τον οικισμό του Δαμασίου και συγκεκριμένα σε μήκος 900 μ. ανάντι της συμβολής του με τον ποταμό Τιταρήσιο. Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την απομάκρυνση των φερτών υλικών από την κοίτη και τα πρανή του χειμάρρου και τη διαμόρφωση της κοίτης με τραπεζοειδή και ορθογωνική διατομή, με επίπεδο πυθμένα, με συρματόπλεκτα κιβώτια από γαλβανισμένο σύρμα.

Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να εξαλειφθούν τα φαινόμενα πλημμυρών που πλήττουν τον οικισμό του Δαμασίου. Ο ωφελούμενος πληθυσμός των παραπάνω παρεμβάσεων ανέρχεται σε 1.466 κατοίκους.

Δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και Φορέας Υλοποίησης η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) μέσω του Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Θεσσαλία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ