Δίωξη κατά του προέδρου των δημοτικών υπαλλήλων

Βολές κατά του δημάρχου Λαρισαίων Κ. Τζανακούλη εξαιτίας της απόφασής του να μετακινήσει τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ σε  άλλο τμήμα από αυτό που εργάζονταν χωρίς λόγο, όπως ισχυρίζονται, εξαπολύουν τα μέλη της διοίκησης του σωματείου. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Λάρισας Κο Τζανακούλη για την πολιτική-συνδικαλιστική δίωξη του Προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας, Παπαδούλη Γιώργου.

Λίγες μέρες μετά την εκλογή του, στη θέση του Προέδρου, ο Δήμαρχος αιφνιδιαστικά και χωρίς να υπάρχει καμιά υπηρεσιακή ανάγκη, (όπως διαπιστώθηκε από προϊσταμένους και τον Αντιδήμαρχο πρασίνου), ούτε κανένα μεμπτό  με την προσφορά του στην εργασία, τον μετακινεί από την υπηρεσία πρασίνου στο Ηλ/Μηχανολογικό τμήμα. Δεν είναι η πρώτη φορά, είναι συνέχεια της αποπομπής του, από τη θέση του προϊσταμένου, με αιφνίδια αλλαγή του Ο.Ε.Υ. (παραβιάζοντας αυτό που ψηφίστηκε στο Δημ.Συμβούλιο) εν μια νυκτή.

Η ‘‘μετακίνησή’’ του δεν έχει  καμία σχέση με την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας,  όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος στο έγγραφο του, αλλά είναι μια καθαρά πολιτική δίωξη.

Έχει να κάνει με την αγωνιστική και ανυποχώρητη στάση του Προέδρου και της παράταξης από την οποία εκλέγεται (ΔΑΣ), στην ταξική γραμμή συσπείρωσης, που καλεί  τους εργαζόμενους για να αντιπαλέψουν την άγρια αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική, την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων,  της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της περικοπής των μισθών, του αντιλαϊκού Καλλικράτη που μπαίνει  σε εφαρμογή, πολιτική που ο  Δήμαρχος προωθεί και στηρίζει  με κάθε μέσο που διαθέτει.

Με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων-ιδιωτικοποιήσεων του Καλλικράτη, ειδικά για τους Δημάρχους που εφαρμόζουν κατά γράμμα αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, όσοι εργαζόμενοι αντιστέκονται ή αντιδρούν στην υλοποίησή τους, απομακρύνονται από το χώρο για να μην εμποδίζουν την εφαρμογή τους.

Έχει δε στόχο, όχι  τον ίδιο,  αλλά το σύνολο των εργαζομένων, να εκφοβίσει,  να τρομοκρατήσει,  για να αμβλύνει τις αντιστάσεις-αντιδράσεις στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική και των κομμάτων που στηρίζουν.

Καταγγέλλουμε την παράταξη της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που δεν ‘‘βλέπουν’’ καμιά συνδικαλιστική δίωξη (συντασσόμενοι με την άποψη του Δημάρχου) και διαφώνησαν στην καταγγελία. Αλλά και την παράταξη της Ενωτ. Πρωτοβουλίας (ΣΥΝ) που πρότεινε, να καταγγείλουμε μεν, αλλά μόνο για τρομοκράτηση και όχι για την μετακίνηση του Προέδρου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν με κάθε τρόπο, την τρομοκρατική μετακίνηση του Προέδρου και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα καταγγέλλοντας οποιαδήποτε μετακίνηση ύποπτη και χωρίς αιτία.

Καλούμε το Δήμαρχο να πάρει πίσω την μετακίνηση του Προέδρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ