Υδρευτικές γεωτρήσεις στη Μελιβοία προϋπολογισμού 321.030 ευρώ

Την κατασκευή ενός έργου που θα συμβάλει στην εξασφάλιση της επάρκειας πόσιμου νερού για την κοινότητα Μελιβοίας και τη ζώνη των παραλίων του Δήμου Αγιάς προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε σήμερα την έγκριση δημοπράτησης του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Ανόρυξη Υδρευτικών Γεωτρήσεων Δημοτικής Ενότητας Μελίβοιας» προϋπολογισμού 321.030,00 € (με ΦΠΑ).

«Τόσο με αυτό όσο και με τα υπόλοιπα έργα νερού που υλοποιούμε στην περιοχή, επιχειρούμε να δώσουμε λύση στα χρόνια προβλήματα ύδρευσης που ταλαιπωρούσαν τους πολίτες και τους παραθεριστές της περιοχής. Η εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού για τους κατοίκους της Θεσσαλίας αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας», δήλωσε ο κ. Αγοραστός

Το έργο αφορά στην ανόρυξη τεσσάρων υδρευτικών γεωτρήσεων στις θέσεις Ισιώματα Σκήτης, Γκόρτσια Σκλήθρου, Ντουβάρια Κουτσουπιάς, και Σκηταριό Σκλήθρου. Κάθε γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί στη θέση που αναγράφεται στην εκδοθείσα ενιαία άδεια χρήσης νερού και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης υδάτινων πόρων.

Ειδικότερα το έργο αφορά στις παρακάτω εργασίες:

1) Ανόρυξη των γεωτρήσεων με υδρογεωτρύπανο

2) Σωλήνωση των γεωτρήσεων

3) Τσιμέντωση των γεωτρήσεων (όπου κριθεί σκόπιμο)

4) Χαλίκωση – Πλύση των γεωτρήσεων

5) Δοκιμαστικές αντλήσεις των γεωτρήσεων

6) Τελικές εργασίες – Διαμόρφωση χώρου των γεωτρήσεων

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, που είναι ο Φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του.

Το έργο αποτελεί το 1ο Υποέργο της Πράξης «Βελτίωση δικτύων ύδρευσης Δήμου Αγιάς» συνολικού προϋπολογισμού 1.341.463,41 ευρώ, που εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 03/02/2012 με Δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον Κύριο του έργου που είναι η ΔΕΥΑ Αγιάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ