Διάλογος ανάμεσα στην αριστερά

του Γιώργου Απ. Μίγα, δικηγόρου, Υποψηφίου Βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Ν. Λάρισας

Δυστυχώς στην Ελλάδα ο διάλογος ανάμεσα στην Αριστερά ήταν και παραμένει ακόμη δύσκολος. Ήρθε η ώρα η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» να ανοίξει με θαρραλέο τρόπο ένα διάλογο ανάμεσα στην Αριστερά για τις σύγχρονες τάσεις της ευρωπαϊκής και ελληνικής αριστεράς. Ο λόγος της Αριστεράς πρέπει να είναι λόγος σύνθεσης και όχι διαίρεσης. Οι διαφωνίες πρέπει να εκφράζονται με όρους πολιτικής «ευγένειας» και σεβασμού. Δεν υπάρχει μία και μοναδική αριστερή αλήθεια…

Η Αριστερά πρέπει με τόλμη να συνομιλήσει με την κοινωνία με όρους πολιτικής ειλικρίνειας. Δεν βοηθά κανέναν η στείρα αντιπαράθεση. Προσωπικά κάνω έκκληση να σταματήσει η αντιπαράθεση αυτή. Η κοινή δράση και ο διάλογος θα συμβάλουν στην αλληλοκατανόηση, στην υπέρβαση τραυματικών καταστάσεων και στη δημιουργία προϋποθέσεων για μονιμότερες μορφές συνεργασίας. Θεωρώ ότι υπάρχουν είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν.

Το ζητούμενο είναι ότι πρέπει να βρούμε (ως Αριστερά) έναν Δρόμο, ο οποίος θα σχηματιστεί από τη σύγκλιση των πολλών μεταρρυθμιστικών «δρόμων» που υπάρχουν. Ο δρόμος που σήμερα φαίνεται αδιάβατος πρέπει να γίνει βατός. Ο καινούργιος δρόμος θα οδηγήσει σε μια μεταμόρφωση της ανθρωπότητας: την έλευση σε μια κοινωνία-κόσμο ενός απολύτως νέου τύπου. Θα μας επιτρέψει να συνδυάσουμε την προοδευτικότητα της μεταρρύθμισης με τον ριζοσπαστισμό των τομών.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ