Έστειλαν 17χρονη στη φυλακή επειδή απουσίαζε από το σχολείο

Ο δικαστής έστειλε στη φυλακή την Diane Tran, μια 17χρονη αριστούχα μαθήτρια, επειδή απουσίαζε από το σχολείο της. Η Diane που δήλωσε ότι συχνά είναι πολύ κουρασμένη για να πάει στο σχολείο, βοηθά στο μεγάλωμα των δύο αδελφών της (οι γονείς της έχουν χωρίσει), και κάνει δύο δουλειές, μια πλήρους και μια μερικής απασχόλησης… 

“Όταν φεύγει από το σχολείο πηγαίνει από δουλειά σε δουλειά», λέει ο Devin Hill, ένας από τους συμμαθητές της Diane. “Διαβάζει μέχρι τις 7:00 το πρωί.”

Σύμφωνα με τον νόμο του Τέξας όμως, αν ένας μαθητής έχει δέκα ή περισσότερες αδικαιολόγητες απουσίες εντός έξι μηνών, η σχολική περιφέρεια μπορεί να τον παραπέμψει σε δικαστήριο ανηλίκων. «Σε τέτοιες περιπτώσεις, η επίλυση του ζητήματος βρίσκεται εξ ολοκλήρου στα χέρια του δικαστηρίου”.

Αφού είχε προειδοποιηθεί η Diane τον Απρίλιο από ένα δικαστή, την συνέλαβαν την περασμένη Τετάρτη και την έστειλαν να περάσει τη νύχτα στη φυλακή. Επίσης, της επιβλήθηκε πρόστιμο $ 100.

Η περίπτωση της Diane έχει γίνει γνωστή μέσω Διαδικτύου, και μια αίτηση από το Change.org, που καλεί τον δικαστή να ανακαλέσει την απόφασή του, πλησίαζε τις 8.000 υπογραφές την Κυριακή το απόγευμα.

Πηγή: huffingtonpost.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ