Αζερμπαϊτζάν: «Αποτρέψαμε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Eurovision»

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Αζερμπαϊτζάν δηλώνουν ότι έχουν συλληφθεί 40 ύποπτοι και κατασχέθηκαν όπλα, καθώς απέτρεψαν μια σειρά προγραμματισμένων τρομοκρατικών επιθέσεων κατά του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision...

Στόχοι των επιθέσεων ήταν ο τόπος του διαγωνισμού και μεγάλα ξενοδοχεία όπου διέμεναν οι ξένοι επισκέπτες, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Ασφαλείας.

Το Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες έχει γίνει στόχος τρομοκρατικών ενεργειών που σχεδιάζονται από ομάδες που έχουν δεσμούς με την Αλ Κάιντα και το Ιράν, και αυτή φαίνεται να είναι η πιο «γκλαμουράτη» συνωμοσία που αποκαλύφθηκε μέχρι σήμερα.

Το Αζερμπαϊτζάν είναι μια πλούσια σε πετρέλαιο χώρα με 9 εκατομμύρια κατοίκους, σφηνωμένη ανάμεσα στη Ρωσία και το Ιράν, έχει καλλιεργήσει στενές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, και διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στα καθοδηγούμενα από τη Δύση αντιτρομοκρατικά προγράμματα. Αυτή του η πολιτική έχει βάλει σε δοκιμασία τις σχέσεις του με το Ιράν, το οποίο φιλοξενεί μια αρκετά μεγάλη εθνική κοινότητα Αζέρων.

Περισσότερα: ΑΡ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ