ΔΕΝ σώζουμε την Ελλάδα, ξεπουλώντας την

Γράφει η Ευαγγελία Ψαρρού

Ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τα πάντα (Κρατικά λαχεία, Ελληνικό, ΔΕΠΑ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΟΣΕ, Συγκοινωνίες, Λιμάνια κλπ., κλπ), σύμφωνα με το …σωτήριο σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά ακόμα κι αν πάρουν τη χώρα ολόκληρη και την πουλήσουν όπως είναι, τα παιδιά μας και πάλι θα συνεχίσουν να ζουν και να μεγαλώνουν σε μια χώρα χωρίς μέλλον. Λύση όμως υπάρχει…

Αντί να βγαίνουν όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες στην τηλεόραση και τις εφημερίδες και να μας λένε ότι η σωτηρία της χώρας βρίσκεται στο ξεπούλημά της, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η σωτηρία της βρίσκεται στο ακριβώς αντίθετο: πρέπει η χώρα να οργανωθεί σωστά ώστε να αρχίσει να κερδίζει, αντί να χάνει, από όλα αυτά που σχεδιάζουν να πουλήσουν, και όχι μόνο.

Πρέπει να φροντίσουν να οργανωθεί έτσι το κράτος ώστε να αρχίσει επιτέλους να λειτουργεί σωστά και να αφήσει χωρίς δουλειά όλα τα λαμόγια (πολιτικούς και πολίτες) που τόσα χρόνια σαν τσιμπούρια ρουφούσαν και συνεχίζουν να ρουφάνε το αίμα της, μετατρέποντας σε ζημιογόνες όλες εκείνες τις κρατικές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να είναι –και ακόμα μπορούν να γίνουν- ναυαρχίδες ανάπτυξης.

Πρέπει να οργανωθεί και να μηχανοργανωθεί η χώρα έτσι ώστε να ελέγχονται αυτόματα τα πάντα  -η λειτουργία των διάφορων οργανισμών, οι μισθοί των εργαζομένων, κλπ-  και όχι ο καθένας να κάνει ή να δηλώνει ότι θέλει ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα, από τη μία το κράτος να συγκεντρώνει χρήματα φορολογώντας άγρια μόνο τους τίμιους πολίτες, και από την άλλη, να μη γνωρίζει πού πληρώνει και γιατί.

Πρέπει να φροντίσουν να οργανωθεί έτσι το κράτος ώστε να μην εξαρτόμαστε από το κάθε λαμόγιο της εφορίας, της πολεοδομίας κλπ για να γίνει η δουλειά μας. Πρέπει να μπορούμε να πηγαίνουμε στα ΚΕΠ, και να παίρνουμε αυτόματα οποιοδήποτε χαρτί χρειαζόμαστε από την εφορία ή την πολεοδομία, το ΙΚΑ, τα σχολεία κλπ κλπ. Όλα on-line, όλα φανερά.

Πρέπει και τα δικαστήρια επίσης να μηχανοργανωθούν, οι νόμοι να απλουστευθούν και να λιγοστεύσουν, ώστε να ελέγχονται όλα τα λαμόγια που δρουν και εκεί τιμωρώντας -όταν και αν- μόνο όσους δεν έχουν τον τρόπο ή το μέσο να ξεφύγουν.

Επίσης, αντί κάποιοι να κυνηγούν τους μετανάστες –πολλοί από τους οποίους είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, και αν μπορούσαν θα έφευγαν …χτες-, ας κυνηγήσουν όλους αυτούς που, αν και βγάζουν απίστευτες πατριωτικές κορώνες, κάνουν ότι μπορούν για να συμβάλλουν στη διατήρηση της μπαχαλοκατάστασης,

  • αυτούς που όχι μόνο δεν τους ενδιαφέρει το καλό της χώρας, αλλά ετοιμάζονται να κερδίσουν και πάλι αγοράζοντας τα ασημικά της,

  • αυτούς που εκμεταλλευόμενοι τις μπαχαλοσυνθήκες -και κυρίως την ανυπαρξία οποιουδήποτε κρατικού ελέγχου- δεν πληρώνουν, αν και μπορούν, τους εργαζόμενούς τους, προωθώντας και ενισχύοντας τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Με λίγα λόγια: τίποτα δεν θα πρέπει για να λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά να επαφίεται στο φιλότιμο των εργαζομένων. Η σωτηρία της χώρας και του λαού βρίσκεται στη σκληρή και επίπονη δουλειά για την οργάνωσή της σε όλους τους τομείς, και όχι στη σκανδαλώδη και επικίνδυνη πώληση του πλούτου της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ